Index Vakbarát Hírportál

Erotikus regényfolyam uralja a világ könyvpiacait

2012. május 23., szerda 13:49

Eddig mintegy tízmillió példányt kapkodtak szét világszerte E. L. James Ötven árnyalat-trilógiájából (Fifty Shades), amely ezzel minden idők leggyorsabban fogyó könyvsorozatai közé küzdötte fel magát. A magyar nyelvű kiadás várhatóan idén júniusban kerül a boltok polcaira.

A trilógia gyakorlatilag azóta uralja a bestseller listákat, hogy idén április elején a Vintage Books kiadó piacra dobta az első részt. Mindössze egyetlen nap leforgása alatt több mint 900 ezer példány újranyomására volt szükség - közölte a Random House Inc. vállalathoz tartozó kiadó. A tízmilliós - és folyamatosan növekvő - eladási szám a nyomtatott és az e-book változatot, valamint a hangoskönyv verziót is magába foglalja.

Az eredetileg fanfictionként - a népszerű Alkonyat-sorozat rajongók általi "továbbírásaként" - megszületett Ötven árnyalat-trilógiát 2011-ben jelentette meg először az ausztrál Writer's Coffee Shop Publishing House kiadó. A regénysorozat szinte azonnal bombasiker lett.  A történet egy titokzatos fiatal milliárdos és egy egyetemista lány erotikával túlfűtött kapcsolatáról szól. A trilógia megfilmesítési jogát az Universal Pictures és a Focus Features szerezte meg.

A sorozat első része - A szürke ötven árnyalat (Fifty Shades of Grey) - várhatóan június végén jelenik meg Magyarországon az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában.

Rovatok