Index Vakbarát Hírportál

Jordán Tamás marad a szombathelyi színház igazgatója

2012. május 31., csütörtök 20:56

Jordán Tamást támogatta Szombathely önkormányzatának közgyűlése, a direktor újabb öt esztendőre kap ügyvezetői megbízást az intézmény élére – közölte a közgyűlés csütörtöki ülése után Lazáry Viktor, Szombathely kultúráért felelős fideszes alpolgármestere.

A testület elsöprő többséggel szavazott bizalmat a Kossuth-díjas színművésznek, akinek igazgatói pályázatát a három jelentkező közül már az illetékes szakmai bizottság is a legjobbnak találta és támogatta.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház megalapításáról 2007 szeptemberében döntött az előző közgyűlés, társulatának megszervezésével és irányításával pedig Jordán Tamást bízták meg, aki a Nemzeti Színház igazgatói székét cserélte fel a szombathelyivel.

A szombathelyiek eredetileg egy új kőszínházat szerettek volna, ennek terveire ötletpályázatot is kiírtak, de végül a 1,8 milliárd forintos állami támogatással a helyőrségi művelődési otthon épületét újították fel, építették át teljesen.

Jordán Tamás a kisebb, de mégis nagy lehetőségeket hordozó épületről csak mint a csodák palotájáról nyilatkozott. A színházat tavaly a Magyar Kultúra Napján adták át, elsőként Madách Az ember tragédiáját mutatták be.

Rovatok