Index Vakbarát Hírportál

Eladták Hemingway házát

2012. június 14., csütörtök 11:46

Egy család vásárolta meg Ernest Hemingwaynek a Chicago melletti Oak Parkban lévő egykori házát, amelyben a Nobel-díjas amerikai szerző több korai művét írta. Az Ernest Hemingway Alapítvány még februárban kezdte árulni az ingatlant, amelyet végül kedden vett meg Kurt és Mary Jane Neumann  525 ezer dollárért (ez az összeg 123,5 millió forintnak felel meg).

Az író hagyatékát gondozó alapítvány sem olyan régi tulajdonos, mert csak 2001-ben vásárolta meg a házat, amelyben 1906-tól az 1930-as évek közepéig élt a Hemingway család. Hemingway édesanyja, Grace is közreműködött a háromszintes ház tervezésében, amely végül a középiskola befejezéséig volt a szerző otthona.

Az Ernest Hemingway Alapítvány eredetileg kulturális központot akart létrehozni benne, de John Berry, a szervezet elnöke szerint ennek pénzügyi feltételeit végül nem sikerült biztosítani. Az épületet az 1930-as években három lakásra osztották, de az új tulajdonosok ismét családi házat akarnak kialakítani belőle. A magáncélok mellett azonban hangsúlyozták, hogy a Hemingway-kutatókat és az író rajongóit is szívesen fogadják majd otthonukban.

Rovatok