Index Vakbarát Hírportál

Újabb mamipornó a láthatáron

2012. augusztus 22., szerda 09:12

A Szürke ötven árnyalata fellendítette az erotikus thrillerek piacát. Ha valaki elég tehetséget érez magában az ilyesmihez, még nem késő beszállni a milliókkal kecsegtető üzletbe.

Ha Harry Potter-franchise legnagyobb erényének azt tartják, hogy a gyerekeket rákapatta az olvasásra, akkor a Szürke ötven árnyalatának egyetlen erénye (már ha az, ugye), hogy a változókor, avagy menopauza előtt élló nőket ráébresztette arra, hogy van szex 35 éven felül is. A trilógiát úgy viszik, mint a cukrot, Hollywood meg a filmjogokért fizetett egy kerekebb összeget, és máris azt pletykálják, hogy az első filmet Angelina Jolie fogja rendezni.

A könyv sikerét természetesen azonnal meglovagolták az erotikus ponyvaírók. Az Amazon internetes könyváruház e-könyvei között ma már kismillió erotikus thrillert találunk, melyek nagyjából egy kaptafára épülnek: van egy nagyon gazdag, nagyon jóképű férfi, akibe a női főszereplő beleszeret, és veszélyes szexuális jétékokba bonyolódik vele a kötözéses anális szextől a telefonfülkében végrehajtott felláción át a metrószerelvény kocsijában végrehajtott arcraélevezésig.

A pornóba hajló szemétből egy nagy könyvkiadó (St. Martins), ki tudja miért, egy bizonyos Sara Fawkes Anything He Wants (Amit csak a férfi akar) című folytatásos könyvsorozatát guberálta ki, és fogja nyomtatásban is kiadni, írja a The Hollywood Reporter. Az áprilisban megjelent első részt már három további követett, igaz, ezek a rövid írások mindössze 28-52 oldal hosszúak, és 99 centért (az első részt) illetve 2,99 dollárért (a másik hármat) lehet letölteni őket.

Fawkes saját maga adta ki a sztorit, amiben egy beugró titkárnő beleszeret a főnökébe, és forró viszont folytat vele, miközben a héttérben egy ipari kémkedéses szál is bonyolítja a helyzetet. Az Amazonra bárki feltöltheti saját műveit, ha hajlandó a bevételen osztozni a céggel.

A négyrészes lektűr a USA Today 150-es bestsellerlistájára is felkerült, agusztus 5-én pedig már az Amazon saját sikerlistáján is a 85. helyen tanyázott. Fawkes az ötödik, befejező részt szeptemberben adja ki, ezt követően jön a nyomtatott verzió, amit minden bizonnyal itthon is elolvashatunk majd, ha szerencsénk van, nem Tótisz Anadrás fordításában.

Rovatok