Index Vakbarát Hírportál

A kormány hibernálta a kultura.hu portált

2012. szeptember 10., hétfő 17:14 | aznap frissítve

Szeptember elseje óta nincsenek friss hírek az Emberi Erőforrások Minisztériuma tulajdonában lévő kultura.hu portálon. A lap eddigi főszerkesztője, a korábban a Magyar Narancsban is publikáló Koren Zsolt már nem megíbzott főszerkesztője a portálnak, ezért körlevélben tájékoztatta munkatársait és egyes kulturális intézmények sajtósait a helyzetről: "Az oldalt nem tudjuk frissíteni, miután a portál tartalmának szolgáltatására köttetett szerződések megszűntek, és sajnos semmilyen használható információval nem rendelkezünk a tulajdonos jövőbeni elképzeléseivel kapcsolatban."

Megkérdeztük az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Kultúráért Felelős Államtitkári Kabinetjét, ahonnan ezt a választ kaptuk:

"A kultura.hu működtetőivel kötött szerződéseket és a szerződések alapján nyújtott szolgáltatásokat áttekintve a Kultúráért Felelős Államtitkárság úgy döntött, hogy más formában szeretné a jövőben működtetni az oldalt. Koren Zsolttal az államtitkárság nem állt szerződéses kapcsolatban. A korábbi főszerkesztő az egyik szerződéses partner alvállalkozójaként végezte ezt a munkát.

A kultura.hu hamarosan ismét frissül a jelenlegi felületen. A terveink között az oldal megújítása szerepel, ami reményeink szerint néhány héten belül megtörténik. A szerkesztési feladatokkal kapcsolatos személyi kérdésekről is ezt követően dönt az államtitkárság."

Rovatok