Index Vakbarát Hírportál

Kálomista kiviharzott a sajtótájékoztatójáról

2012. szeptember 25., kedd 15:33 | aznap frissítve

Kálomista Gábor, a Thália Színház egyik igazgatója kiviharzott a Thália kávézójából, amikor a Népszava újságírója arról kérdezte, hogy milyen szerződést kötöttek a közmédiával. A Thália bár befogadó színház marad, négy saját darabot is bemutat az új évadban.

A hir24.hu információi szerint Kálomista Gábor "felháborodottan otthagyta az újságírókat" azon a sajtótájékoztatón, amin Bereményi Géza igazgatótársával együtt a Thália Színház új évadáról tájékoztatták a médiát.

Becsapta a kávézó ajtaját

"Előzőleg a Népszava újságírója próbálta faggatni a producert, de amikor kiderült, hogy az újságíró hol dolgozik, Kálomista közölte, hogy egyébként is perben áll a lappal, majd miután elsorolta miért haragszik az újságra, felállt és becsapta maga mögött a Thália kávézó ajtaját" - olvasható a hir24.hu cikkében.

Kálomistáról az utóbbi időben több cikk is megjelent a Népszavában, ezekben például arról írnak, hogy a Thália Színház 800 millió forintot kap az MTVA-tól színházi előadásaik rögzítéséért és rádiójátékok készítéséért. A lap szeptember 14-én azonban helyreigazítást közölt, mely szerint "a valóság az, hogy együttműködési megállapodás létezik a színház és az MTVA között, mely alapján színházi közvetítések, rádiójátékok készülnek a színházban. Az egyes esetekben az ezek elkészítésének ellenértéke változó, azonban éves szinten kb. 10 százalékát teszi ki a cikkünk által korábban megjelölt 800 milliós összegnek".

Cserhalmi és Benedek a rendezői székben

A sajtótájékoztatón Kálomistán és Bereményin kívül részt vett Litkai Gergely, a korábban Mikroszkóp Színpad, most Thália Kabaré művészeti vezetője, és Benedek Miklós színész is, aki rendezőként mutatkozik be a Tháliában.

A színház nagyszínpadán négy új premiert terveznek, a darabok tematikája mind a történelemhez kapcsolódik - jelentette be Bereményi Géza. Október 5-én az EMKE - volt egyszer egy kávéház... című előadást láthatja a közönség, Garaczi László darabja az első világháború előtt játszódik Budapesten az EMKE kávéházban, főszereplői pedig a vendéglátóhely tulajdonosai. Decemberben Bacsó Péter A tanú című filmjének színpadi változatát mutatják be Balikó Tamás rendezésében, Csányi Sándor főszereplésével.

Tavasszal állítják színpadra a Bombaüzlet?! című kabarétörténeti előadást, amit Benedek Miklós rendez, és 1910-es évektől napjainkig mutatja be a pesti kabaré történetét, felidézve a legismertebb, vagy már elfeledett kabarétréfákat, helyzeteket. Ezt követi majd Cserhalmi György rendezésében a Mesterkurzus, amiben szerepet kap majd Szombathy Gyula, Nagy Péter és Szegedi Róbert is.

Litkai Gergely elmondta, a Tháliában lehetőséget biztosítanak a nehéz helyzetben lévő független színházaknak is a bemutatkozásra, az egyetlen feltétel az, hogy a darabot más színházban ne játsszák.

Rovatok