Index Vakbarát Hírportál

Mégsem kell bezárni a balassagyarmati mozit

2013. február 8., péntek 14:56

Tízmillió forintos beruházással, projektor beszerzésével alakítják ki a 3D technológiát a balassagyarmati Madách moziban, így nem kell bezárni a város egyetlen moziját

A fejlesztéssel a mozi nemcsak megmarad, de önfenntartóvá is válhat - mondta a Nógrád megyei város alpolgármestere pénteken az MTI-nek. Az alpolgármester hozzátette: azokban a vidéki mozikban, ahol az elmúlt években belekezdtek a digitális fejlesztésbe, visszaállt az ezredforduló idején mért látogatószám.

A gyarmati mozi esetében ez a mostani 15 ezer helyett évi 40 ezer látogatót, és több mint kétszeres bevételt jelenthet, így a szolgáltatásbővítéssel önfenntartóvá válhat az intézmény - mondta. Csach Gábor tájékoztatása szerint azt követően döntöttek a beruházás mellett, hogy az önkormányzat eredménytelenül jelentkezett az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatára. Ezután kezdtek többfordulós egyeztetéseket az üzemeltetővel és különböző szakcégekkel az optimális konstrukcióról, hogy a városban február után is megmaradjon a mozi, és ne kelljen ezért Budapestre utazni. Elmondta: a moziban két héten belül elkezdődik a 3D-s vetítés.

Rovatok