Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették a moszkvai savtámadás egyik gyanúsítottját

2013. március 5., kedd 09:06 | aznap frissítve

Az orosz rendőrség őrizetbe vette a Filin-ügy egyik gyanúsítottját, aki a moszkvai Nagyszínház balett-igazgatóját ért savtámadás végrehajtója lehet.

„A Szergej Filin ügyében folyó rendőrségi vizsgálat keretében a moszkvai rendőrség kihallgatásra előállította a gyanúsítottak egyikét” – olvasható a moszkvai rendőrség közleményében.

A hatóságok nem nevezték meg a támadót, az Interfax hírügynökség rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy nem a felbujtóról van szó, aki nem tagja a Nagyszínház balett-társulatának.

A 43 éves Szergej Filint január 17-én támadták meg a háza előtt. A 2011 márciusa óta posztján lévő igazgató valószínűleg klikkek közötti hatalmi-szakmai harc áldozata lett.

Moszkvában, majd Németországban számtalan szemműtétet végeztek rajta, jelenleg egy németországi klinikán ápolják. Filin valószínűleg visszanyeri annyira a látását, hogy ismét dolgozhat.

Filin korábban azt mondta, hogy a savtámadásnál tapasztalt már sokkal nagyobb fájdalmat is. Egyszer törött lábbal kellett eltáncolnia A hattyúk tavát, mert édesanyja az első sorban ült, és nem akart neki csalódást okozni. Megértette, hogy ha egyszer csak behúzzák a függönyt és bejelentik, hogy valami történt vele, annak a mama nem örült volna túlzottan, ezért megszakítás nélkül táncolta végig a hátralévő időt.

Rovatok