Index Vakbarát Hírportál

Hawaii megvédené a sztárokat a lesifotósoktól

2013. március 6., szerda 12:30 | aznap frissítve

Az Aerosmith frontembere terjesztette be a törvénytervezet, ami szerint nem lehetne a sztárokról privát életüket bemutató fotókat készíteni. Kiborult, mert lebuktatták egy fiatalabb nővel.

Elfogadta a hawaii szenátus a Steven Tyler által beterjesztett törvényjavaslatot, mely nagyobb védelmet nyújtana a sztároknak a lesifotósokkal szemben, írja a Yahoo. Az Aerosmith frontemberének javaslata értelmében törvényszegésnek minősülne, ha valaki mások személyes életéről nem kívánt fotókat vagy videókat készít.

Az énekes azóta lett ilyen aktív a jogalkotásban hogy tavaly kellemetlen képek jelentek meg a bulvárlapokban róla és ifjú barátnőjéről, komoly családi drámát okozva. Tylernak több millió dollár értékű nyaralója van Hawaii-on, és azzal érvel, a törvény elfogadása több hírességet is vonzana a szigetre. A szenátus 25 tagja közül 23 támogatta a törvényjavaslatot, ami így biztosan a parlament elé kerül. Britney Spears, Mick Fleetwood és az Osborne család már így is támogatta Tyler indítványát. Szerintük ugyanis a lesifotósok miatt már egyszerűen lehetetlen, hogy élvezzék a szabadságukat.

Az ellenzők szerint azonban a törvény elfogadásával sérülhet a szólásszabadság, és számos sajtófotós szervezet máris tiltakozik a törvényjavaslat ellen.

Rovatok