Index Vakbarát Hírportál

Stohl mégis maradhat a Nemzetiben

2013. április 23., kedd 09:40

Vidnyánszky Attila is szerződést ajánlott Stohl Andrásnak, aki viszont úgy tervezte, a Vígszínházban folytatja majd a pályafutását.

Kulka Jánosról, Nagy Zsoltról, Péterfy Boriról és Gáspár Sándorról már régóta tudható, hogy elhagyják a Nemzeti Színházat, az új igazgató, Vidnyászky Attila hivatalba lépése után. Stohl András azonban eddig még nem nyilatkozott, hol folytatja majd a pályafutását. Stohl már elkezdett új színházat keresni magának, és állítólag meg is állapodott Eszenyi Enikővel, a Vígszínház igazgatójával, a Bors azonban most úgy értesült, hogy Vidnyánszky is szerződést ajánl Stohlnak.

Stohl András az ittasan okozott balesete és a börtönbüntetése ellenére is az ország egyik legnépszerűbb és elismert színésze, maradása a Nemzetinek is hasznot hozna. Vidnyánszky döntése azért is meglepő, mert a leendő igazgató már többször bírálta nyilvánosan azokat a színészeket, akik kereskedelmi tévék műsoraiban és sorozataiban szerepelnek, szerinte ugyanis úgy nem lehet hitelesen játszani a színpadon.

Az ügyről egyelőre sem Vidnyánszky sem a Vígszínház vezetősége nem nyilatkozott, Stohl pedig a Borsnak azt mondta, már meghozta a döntését, de nem kíván a sajtón keresztül üzengetni. Személyesen szeretné elmondani a színház igazgatójának, hogy hogyan döntött.

Rovatok