Index Vakbarát Hírportál

Depardieu az orosz téli olimpiáról szóló vígjátékban játszik

2013. június 20., csütörtök 20:59

A 2014-es szocsi téli olimpia idején játszódó orosz vígjátékban kapott szerepet a friss orosz állampolgárságú francia színész, Gérard Depardieu.

A Sport határok nélkül című film producere, Fjodor Popov csütörtökön elmondta: a filmsztár az orosz alpesi síválogatott vezetőjét alakítja majd. A vígjáték a Stella produkciós cég gyártásában készül.

Az orosz-osztrák koprodukciós filmet Otto Retzer és Alekszander Lomakin rendezi. A francia sztár mellett az egykori osztrák sívilágbajnok, a ma már 74 éves Karl Schranz is szerepel a filmben, továbbá kulcsszerepet kapott a 28 esztendős Maria Kosevnyikova is.

Depardieu januárban kapta meg az orosz állampolgárságot Vlagyimir Putyin államfőtől. A tehetős sztár azért kért orosz állampolgárságot, hogy tiltakozását fejezze ki a gazdagokat sújtó francia adók miatt.

A színész egyébként egy másik készülő sportfilmben is feltűnik. Egy márciusi közlemény szerint ő kelti majd életre a vásznon az első labdarúgó világbajnokságot 1930-ban megszervező Jules Rimet FIFA-elnököt. A produkciót Jean-Paul Delfino és Frédéric Auburtin közösen rendezi, az alkotásnak még nincs végleges címe.

Rovatok