Index Vakbarát Hírportál

Vidnyánszky készen áll a Nemzeti Színház új korszakára

2013. június 28., péntek 14:29

Vidnyánszky Attila bejelentette, hogy társulatával készen áll a Nemzeti Színház új korszakának megnyitására. Augusztus közepétől lehet jegyeket és bérleteket váltani a színház új évadának előadásaira, az idény Tamási Áron Vitéz lélek című drámájával indu.

"A Nemzeti Színház új társulatával és a teátrum munkatársaival készen állunk arra, hogy július 1-jével megnyissuk a Nemzeti Színház új korszakát" - közölte pénteken az MTI-vel Vidnyánszky Attila, aki hétfőn veszi át az igazgatói posztot Alföldi Róberttől. "Érezzük az előttünk álló munka súlyát és felelősségét. Azoknak a művészeknek, akik nem a Nemzetiben folytatják pályafutásukat, sok sikert és nézői szeretetet kívánok" - írta Vidnyánszky, aki közleményében a közönség bizalmát és a színházi szakma figyelmét, együttműködését kérte a kezdődő művészeti munkához.

Az első bemutatóra, a szeptember 27-i Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának premierjére az összes jegy elkelt, a belépők árusításában az új igazgató és társulata is részt vett május végén. "Megtisztelő, hogy első bemutatónkra az összes jegyet eladtuk, megható volt a figyelem és az érdeklődés, amely felénk áradt" - mondta Vidnyánszky.

A Nemzetiben több mint tíz bemutató lesz a jövő évadban, ahova 14 új színész - Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Horváth Lajos Ottó, Kristán Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Rácz József, Revicky Gábor, Schnell Ádám, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta, Tóth László, Trill Zsolt, Varga József és Földes László Hobo - szerződött. A jelenlegi társulatból 17-en maradtak régi munkahelyükön.

Rovatok