Index Vakbarát Hírportál

Polanski fotója a megerőszakolt lány könyvének borítóján

2013. július 25., csütörtök 17:15

Samantha Geimer, a Roman Polanski által 1977-ben megerőszakolt lány portréja szerepel az akkor mindössze tizenhárom éves lány hamarosan megjelenő könyvének borítóján. A felvételt a lengyel származású rendező, forgatókönyvíró és színész készítette nem sokkal a bűncselekmény előtt.

A most ötvenéves nő "The Girl: A Life in the Shadow of Roman Polanski" (A Lány: Egy élet Roman Polanski árnyékában) címmel jelenteti meg könyvét az ősz elején. A fedélen maga a szerzőnő lesz látható, tizenévesen, kevesebb mint három héttel azelőtt, hogy a rendező Jack Nicholson otthonában állítása szerint előbb leitatta, majd nyugtatóvall elkábította, végül pedig megerőszakolta a fiatal lányt. Geimer ezzel a döntésével azt kívánja érzékeltetni, hogy ez mindenekelőtt az ő története, nem pedig az Oscar-díjas Polanskié. Zavarta, hogy az esetről szóló cikkek szinte kivétel nélkül Polanski képeivel illusztrálták az esetet.

A fénykép különlegessége, hogy azt maga Polanski készítette pár héttel a nemi erőszak előtt, 1977 február 20-án. Ez volt az első közös munkájuk. A rendező már ez alkalommal elérte, hogy a lány néhány kép erejéig félmeztelenül pózoljon kamerája előtt.

A könyv kiadója, az Atria azt ígéri, hogy olvasói a történet több olyan dimenziójába is bepillantást nyerhetnek, amelyeket korábban még nem fedtek fel. A könyv bejelentésekor Geimer azt mondta: "Több vagyok, mint egy megerőszakolt lány, a velem történteket pedig harag nélkül, de nemes céllal tálalom".

Samantha Geimer könyve szeptember 17-én kerül majd először a boltokba.

Rovatok