Index Vakbarát Hírportál

Négy embert rúgtak ki Ho Lee Fuk miatt

2013. augusztus 9., péntek 09:18

Három embert rúgtak ki attól a kaliforniai tévétársaságtól, ami kitalált ázsiai nevekkel sugárzott az Asiana Airlines szerencsétlenül landoló gépérőladta hírül a deadspin.com. Elvesztette az állását az a gyakornok is, aki Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hatóság (NTSB) nevében ellenőrizte a neveket.

Most derült ki az is, hogy honnan származtak a nevek: Rich Lieberman médiablogger szerint egy expilóta küldte a listát Roland De Wolk riporternek. De Wolk állítólag még figyelmeztette is a kollégáit, hogy ellenőrizzék a neveket, mert gyanúsak, de mivel úgy tudták, hogy az NTBS ellenőrizte a neveket, fapofával beolvasták az összeset. Valójában a most kirúgott gyakornok okézta le a listát.

A gép személyzete a csatorna szerint a következőkből állt:

Később egyébként nemes bosszút álltak a koreaiak a rosszízű tréfáért: a Southwest Airlines egy gépének landolásáról tudósítva a koreai hírügynökség a kapitányt Kent Parker Wrightnak nevezte el (Nem Tud Rendesen Parkolni), a másodtisztet Wyatt Wooden Workmannek (Miért Ne Működne). Riportjukban utasokat is megszólaltattak: Heywood U. Flye-Moore (Repülnél E. Még) és Macy Lawyers (Lehet H. Ügyvédhez Fordul) jelent meg névvel a riportban.

Rovatok