Index Vakbarát Hírportál

A mamipornó írója keres a legjobban

2013. augusztus 13., kedd 11:47

A mamipornóként elhíresült A szürke ötven árnyalata című erotikus regénytrilógia szerzője, E.L. James áll a legjobban kereső írók Forbes magazin által összeállított listájának élén. James a 2013 júniusát megelőző évben megszerzett 95 millió dolláros (21,3 milliárd forintos) bevételével olyan hírességeket utasított maga mögé, mint James Patterson, Danielle Steel és Stephen King. "Az e-könyves változat a dolog nyitja: ez tette lehetővé, hogy az olvasók könnyen hozzáférjenek az erotikus részekhez és nyilvánosság előtt is diszkréten olvashassák azokat" - írja a forbes.com.

És még csak most jön a regény filmváltozata, amivel még többet kereshet a szerző. A filmről egyelőre annyit tudni, hogy a rendezője egy nő, Sam Taylor-Johnson leszA producerek szerint Johnson, aki csak egy egész estés filmet készített eddig, a John Lennon - A fiatal évek címűt, ideális választás a mamipornó rendezőjének, mert megvannak a képességei ahhoz, hogy megmutassa a két főhős közötti bonyolult kapcsolatot. Korábban egyébként olyan rendezők érdeklődtek a projekt iránt, mint Gus Van Sant, Susanne Bier vagy Josh Wright.

James Patterson, a tavalyi első helyezett, 91 millió dollárral (20,4 milliárd forinttal) idén a második helyet kapta, Suzanne Collins, Az éhezők viadalának szerzője pedig alaposan lemaradva 55 millió dolláros (12,3 milliárd forintos) jövedelemmel lett a harmadik. Az éhezők viadalából készült film 2012-ben világszerte 684 millió dolláros jegybevételt hozott.

Az első öt legjobban kereső író közé még a Fox televízió talkshow-házigazdája, Bill O'Reilly , a Killing Lincoln és a Killing Kennedy című kötetek írója, valamint 128 regénnyel a háta mögött Danielle Steel került be. Előbbi 28 millió dolláros (6,3 milliárd forint), utóbbi 26 millió dolláros (5,8 milliárd forint) évi bevétellel. 2013 legnagyobb bestsellere eddig Dan Brown Inferno című regénye, az író 22 milliós (ötmilliárd forintos) keresetével a kilencedik helyet csípte el a toplistán. Stephen King a tízes toplista sereghajtója lett 20 millióval (4,5 milliárd forinttal).

Rovatok