Index Vakbarát Hírportál

Levették a Diana-plakátokat az Alma hídnál

2013. október 1., kedd 17:04

Levetette az új Diana-film plakátját kedden a francia forgalmazó a párizsi Alma híd melletti hirdetőtábláról, ahol a néhai brit hercegnő 1997-ben autóbalesetben meghalt. "A brit médiában folyó polémiát követően kértük a plakát bevonását" - közölte a francia mozikban szerdától látható film francia forgalmazója, a Le Pacte. "Azt kértük, hogy a plakátot hétfő délután vegyék le, és ez az este folyamán meg is történt" - írták. Diana az Alma híd északi felhajtója melletti alagútban halt meg, amikor autója vezetője elvesztette uralmát a kocsi felett, és frontálisan belecsapódott az alagút egyik tartópillérébe.

Ahogy megírtuk, az 1,83x1,22 méteres plakáton a Dianát mai napig gyászolók felháborodotak. A DailyMail című brit lapban Diana egyik barátja is megszólalt, szerinte ilyen „szemérmetlen és aljas” módon sohasem szabadott volna reklámozni a filmet. Rosa Monckton, akit Diana egyik legfőbb bizalmasként tartottak számon, úgy nyilatkozott: „megvetendő és durva” ez a reklámozási mód, ráadásull egy olyan filmmel kapcsolatban, amelynek sohasem szabadott volna elkészülnie.

Monckton szerint ezzel a lépésével a film forgalmazói mélyre süllyedtek, és nemcsak a halott emlékét, de a királyi család tagjait is megsértették.

A film egyébként nem sikerült túl jól, kritikánkat itt olvashatják róla.

Rovatok