Index Vakbarát Hírportál

Banksy-kiállítás nyílik New York utcáin

2013. október 2., szerda 13:01

„Egyetlen műteremben festett kép sem lehet annyira jó, mint az, amelyiket a szabadban készítették” – vallotta a francia posztimpresszionista festő, Paul Cézanne, amivel valószínűleg Banksy, a brit graffitiművész is egyetért, hiszen saját honlapján nemrég jelentette be legújabb kiállítását. Az ismeretlen személyazonosságú alkotó legfrissebb munkái New York utcáin tűnnek majd fel, írja a Juxtapoz magazin. A „Jobb kint, mint bent” című szabadtéri tárlatról legelőször pár hete lehetett olvasni Banksy weboldalán, tegnap délután pedig feltűnt az első alkotás is Manhattanben.

Az egyes művek mellett látható lesz majd egy-egy telefonszám is, amelyeket tárcsázva a vonal túlvégéről különböző – olykor egészen humoros – információkat hallhatunk az adott műalkotásról, pont mintha egy valódi múzeumban lennénk.

Közben egy azonos nevű Instagram-profilt is létrehoztak, amin egyelőre még csak egyetlen kép látható, de ez minden bizonnyal változni fog: ahogy október során további Banksy-művek jelennek meg New Yorkban, vélhetően úgy bővül majd ez a profil is.

A tárlatot beharangozó utcai alkotás, amely egy baseballsapkás alak öklendező sziluettjét ábrázolja, egyértelmű utalás a mindössze huszonkét éves fekete rapper, Tyler The Creator 2011-es Yonkers című dalának videoklipjére.

Rovatok