Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik szerint a Fidesznek büdös az állami Trianon-múzeum

2013. november 29., péntek 11:09

Felháborító, hogy a Fidesz képviselőcsoportja kihátrált a korábban általuk kezdeményezett állami Trianon-múzeum megvalósítása mögül, mondja a Jobbik, és L. Simon Lászlóra mutogatnak remegő ujjakkal.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke azt állítja, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke, L. Simon László nyújtotta be azt a módosító indítványt, ami kétmilliárd forintból hozta volna létre a fővárosi Trianon-múzeumot. A 2014-es költségvetés részének szánt összegről és a módosításról hétfő reggel szavazott az Országgyűlés. A voksolás előtt a kormánypárti képviselő visszavonta a javaslatát, így a képviselők nem is szavazhattak róla.

A Jobbik azonban nem tágít, és L. Simon nélkül is lép: kapcsolódó módosító indítvány formájában ismét benyújtja a javaslatot, hogy a kormányoldal kénytelen legyen színt vallani a Trianon-témában. Novák és pártja azt kezdeményezi, hogy a Józsefvárosba tervezett hatmilliárd forintos költségvetésű holokauszt-emlékhely költségvetéséből vonjanak el kétmilliárd forintot az első állami Trianon-múzeum megnyitására.

A jobbikos politikus azzal érvelt a meglehetősen barátságtalan húzás mellett, hogy amíg a holokausztnak számtalan államilag támogatott emlékhelye van, addig „Magyarország legnagyobb nemzeti tragédiájának” egyetlen állami emlékhelye sincs. 

Rovatok