Index Vakbarát Hírportál

Parkinson-kórban szenvedő brácsásért játszik Lajkó Félix

2013. december 4., szerda 09:32

"A szászcsávási cigányzenekar, azaz a Szászcsávás Band az élő magyar népzene egyik legelismertebb tolmácsolója. A zenekar brácsása, Mezei Ferenc „Csángáló” Parkinson-kórban szenved, anyagi helyzete azonban azt sem teszi lehetővé, hogy a kezeléshez szükséges gyógyszereket rendszeresen megvásárolja. A betegséggel küzdő, idős népzenészek megsegítésére jótékonysági eseménysorozat indul. December 5-én neves fellépőkkel koncert lesz a Hagyományok Házában. A befolyt összeget Csángáló gyógykezelésére fordítják a szervezők" - olvasható a Roma Sajtóközpont Facebook oldalán.

A Hagyományok Házában fellépnek: Szászcsávási zenekar, Csík zenekar, Dűvő zenekar, Herczku Ági és a Banda, Muzsikás együttes, Szalonna és bandája, Üsztürü zenekar, Andrejszki Judit, Havasréti Pál, Kovács Norbert (Cimbi), Lajkó Félix, Lőrincz Hortenzia, Sebestyén Márta, Pál Lajos és családja, és a Jászság Népi Együttes. 

Összefognak a népzenészek

December 6-án Győrben, 7-én Debrecenben rendeznek táncházat és koncertet. Az eseménysorozat fővédnöke dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. A belépőjegyek ára 7500 forint, aki ennél többel szeretne segíteni, az megteheti a helyszínen, illetve átutalással a 10400171-01700978 számlaszámra, a közleményben tüntessék fel, hogy „adomány az összefogásért".

A Hagyományok Háza oldalán található bejegyzés szerint a kezdeményezést a jövőben is szeretnék folytatni a nehéz anyagi körülmények közé került idős népzenészek megsegítésére.

Rovatok