Index Vakbarát Hírportál

Próba közben kérték meg a kezét

2013. december 30., hétfő 13:12

László Boldizsár, a Szegedi Nemzeti Színház népszerű tenoristája nem mindennapi módon kérte meg kedvese kezét - írja a Délmagyar. Nánási Helga, a társulat fiatal énekese éppen a Miskolci Nemzeti Színházban próbálta a Don Giovannit, amiben Zerlinát, Masetto menyasszonyát alakítja, amikor a szerep szerint bekötött szemmel várakozott vőlegényére. A Masetto szerepét alakító Hábetler Adrás helyett azonban László Boldizsár érkezett a színpadra.

"Gyanútlanul próbálta a jelenetet, ám a forgószínpaddal váratlanul én érkeztem meg, és nem a darab szerint, hanem a valóságban kértem meg a kezét. Annyira meglepődött, hogy hirtelen azt sem tudta, mi történik, és folytatta az éneklést" - nyilatkozta a lapnak a vőlegény.

"Nem értettem, teljesen lemerevedtem. Épp azt énekeltem: „Most menjek-e vagy mégsem, a szívem lázban ég..." Erre Boldi még egyszer megkérdezte, hogy a felesége leszek-e, erre már igent mondtam. Szürreális élmény volt, soha nem fogom elfelejteni" – mondta Helga.

A Délmagyar szerint a kollégák közül többen is elsírták magukat, és azt mondták, ilyen megható leánykérést még nem láttak. A hírre összeszaladt az egész színház, és pezsgővel koccintottak a jegyespárral.

Rovatok