Index Vakbarát Hírportál

Három új bemutató a Vígszínházban

2014. január 2., csütörtök 12:40

Három bemutatóra is készül a Vígszínház társulata: a Téli utazás című darabot szombaton, A revizort a jövő héten szerdán tűzik műsorra, A Vízkereszt, vagy amit akartok című előadást pedig jövő pénteken láthatja először a közönség a Pesti Színházban.

A Nobel-díjas osztrák írónő, Elfriede Jelinek Téli utazás című művét a Házi Színpadon mutatják be, Zsótér Sándor rendezésében. Elfriede Jelinek darabja az idő leküzdhetetlen hatalmáról szól. Wilhelm Müller és Franz Schubert Téli utazás című ihletadó dalciklusának alapélménye az otthontalanság. A darab nyolc részből áll, az utolsó részekben a szerző az anyjához való viszonyával és apja Alzheimer-kórral folytatott harcával néz szembe.

Zsótér Sándor már többször dolgozott a Vígszínház társulatával. A Téli utazásban Börcsök Enikő, Venczel Vera és Harkányi Endre mellett Bach Kata, Szabó Erika és Fehér Balázs Benő egyetemi hallgató játszik. 

Nyikolaj Vasziljevics Gogol A revizor című komédiáját Bodó Viktor állítja színpadra, aki először rendez a Vígszínházban. A Szputnyik Hajózási Társasággal közös produkcióként készülő előadást január 8-án, szerdán a nagyszínpadon mutatják be. Az előadásban Hegedűs D. Géza, Járó Zsuzsa, Lengyel Tamás, Hevér Gábor és Kerekes József mellett részt vesznek a Szputnyik társulatának művészei is: Rainer Micsinyei Nóra, Koblicska Lőte és Szabó Zoltán. 

Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékát a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem koprodukciójában mutatják be a Pesti Színházban január 10-én, pénteken Marton László rendezésében. Az előadásban a Színház- és Filmművészeti Egyetem 4. éves hallgatói és a Vígszínház művészei játszanak együtt. A szereplők egykori és jelenlegi Marton László-tanítványok, többek között például a Nemzeti Színház igazgatójának fia, ifj. Vidnyánszky Attila, aki jövőre végez majd a Színművészeti Egyetemen, és a mostani darabban a Bolondot alakítja. 

Rovatok