Index Vakbarát Hírportál

Depardieu unja a színházat, de csinálja

2014. január 6., hétfő 10:18

Unalmasnak találja a színházat Gérard Depardieu, aki tíz év után újra színpadra vitte Párizsban a Love Letters - Szerelmes levelek című darabot, írja az MTI.

„A színház nem az én világom. Korábban szerettem a deszkákon állni, de most már untat" - nyilatkozta a 65 éves francia színész a Journal du Dimanche című lapnak, miután január 11-ig mindössze hét előadást vállalt az amerikai Theatre Antoine-ban.

Ahogy az korábban mi is megíruk, Depradieu egy éve orosz állampolgárságot kapott, miután hazájában nyilvánosságra került, hogy Belgiumban vásárolt házat magának, és  így megúszta a magas franciaországi adókat. Ezután többször is kijelentette, nem ért egyet a francia kormányzat adópolitikájával. A színész a Journal du Dimanche-nak elmondta, manapság Azerbajdzsánban, Oroszországban, Ukrajnában és Olaszországban tölti ideje nagy részét, vagyis ott, „ahová ügyei szólítják". Franciaországba továbbra is el fog látogatni, "de csak mint vendég".

A színész hamarosan látható lesz a Welcome to New York című filmben, amelyet Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap szexbotrányba keveredett és emiatt lemondott vezetőjének története ihletett.

Rovatok