Index Vakbarát Hírportál

18 éven felüli premier a Zeneakadémián

2014. február 5., szerda 16:35

Először játszik az Opera csak 18 éven felülieknek szóló előadást. Hat erotikától túlfűtött éjszakát ígérnek Mozarttal.

18 éven felülieknek szóló bemutatót tart az Opera a Zeneakadémia közreműködésével február 8-án. Mozart A színigazgató című műve és Hat noktürnje egy estén kerül színre a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében. A produkció zenei vezetője és karmestere Oberfrank Péter.

A sorozatban, az Opera közleménye szerint "hat erotikától túlfűtött éjszakán" Sáfár Orsolya, Puja Andrea, Mukk József és Busa Tamás lép színpadra. A Magyar Állami Operaház történetében először visznek színre szigorúan korhatáros előadást. A MozartLateNight kezdési időpontja minden alkalommal este tíz óra. Az előadás azért 18 éven felülieknek szól, mert az alkotók, Szarka János rendező és Menczel Róbert díszlet- és jelmeztervező "a Mozart-zenében rejlő érzékiség maximális kibontására törekszenek".

A történet szerint fiatal énekesek vetélkednek egymással magánéleti félreértések közepette, miközben az a kérdés is terítékre kerül, hogy a darab megrendelője, a szponzor mennyire szólhat bele a művészet kérdéseibe. A megrendelő végül dönt: Mozart Hat noktürnjének erotikus előadását kéri a társulattól (ez eredetileg egy dalciklus, amely szerelem hat stációját mutatja be) a társulat pedig teljesíti a kérést.

Rovatok