Index Vakbarát Hírportál

Mosolykáért futnak az Index újságírói

2014. április 11., péntek 09:42

Április 13-án vasárnap lesz a Telekom Vivicittá Városvédő futás, amelyhez több jótékonysági esemény is csatlakozik.  A tét mindenkinek ugyanaz: önmaga legyőzése, de van, akinek nemcsak saját magát, de egy súlyos betegséget is le kell legyőzni.

Éppen ezért a a Fenntarthatósági Média Klub célja az életet veszélyeztető betegséggel küzdők biztatása. Több mint száz újságírót neveztek be a futóversenyre, akik egy-egy súlyos betegségben érintett barátot, kollegát, rokont képviselnek az összefogásukkal és a teljesítményükkel, így üzenve és erőt nyújtva számukra: „Nem vagy egyedül!”

Mosolykáról készült videónk:

Mosolyka, te szexelsz? Komolyan, de hogy?

Mi az a Vivicittá?

A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: „Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” A mozgalomhoz hamarosan olyan metropoliszok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona vagy Budapest. Hazánkban 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át.

Rovatok