Index Vakbarát Hírportál

Megbukott az X-Faktor musical

2014. április 28., hétfő 14:22

Két hónappal premierje után levették a londoni West End műsoráról az X-Faktor musicalt, írja az MTI. A London Palladiumban színpadra állított I Can't Sing! (Nem tudok énekelni!) című zenés darabot, amely márciusi premierje után még nagyon jó kritikákat kapott, május 10-én játsszák utoljára.

Rebecca Quiqley producer szerint a kedvező fogadtatás mégsem volt elég a darab sikeréhez, ezért bár októberig akarták játszani, hamarabb befejezik. A darab a Simon Cowell alkotta tehetségkutató műsorról szól, a musical társszerzője Harry Hill, Cowellt az EastEnders című népszerű brit tévésorozat korábbi sztárja, Nigel Harman alakítja.

Az utóbbi időben több nagyszabású West End-produkció járt hasonlóan. A nagy sikerű Alul semmi című filmből készült, azonos című darabot öt hét után vették le a műsorról, Andrew Lloyd Webber Stephen Ward című musicalje négy hónapot ért meg, és Tim Rice Most és mindörökké című musicalje is csak hat hónapig bírta. Cowell, aki áldását adta a musicalre, a bemutató után úgy gondolta, akkor tekinthető majd sikernek, ha tovább bírja a Viva Forever című Spice Girls-musicalnél, amit hét hónapig játszottak.

Magyar X-Faktor musicalről még nincs szó, ezek után meg valószínűleg nem is lesz, de a tévés változat következő évadába már keresik a jelentkezőket és a zsűritagokat

Rovatok