Index Vakbarát Hírportál

Egy újabb férfi vádolja Michael Jacksont szexuális zaklatással

2014. május 12., hétfő 23:38

Egy újabb férfi vádolta meg azzal a 2009-ben elhunyt Michael Jacksont, hogy gyerekkorában szexuálisan zaklatta - közölte hétfőn a The Daily Beast című amerikai hírportál. A 36 éves James Safechuck, aki ma nős, kétgyerekes programozó Kaliforniában, Jackson mellett 1987-ben egy Pepsi-reklámfilm szereplője volt, írta az MTI.

A férfi állítja, hogy 10 esztendős korától éveken át áldozata volt a néhai popsztár nemi zaklatásának. Safechuck a hírportál szerint pénteken csatlakozott a 31 éves ausztrál Wade Robson volt hollywoodi koreográfusnak a Jackson-hagyaték ellen 2013 májusában ellen benyújtott keresetéhez. Safechuck és Robson korábban tagadta, hogy Jackson megkörnyékezte volna őket. Safechuckkal ötre emelkedett azoknak a száma, akik az évek során azzal vádolták meg Jacksont, hogy pedofil szándékkal közeledett hozzájuk.

Az énekest először 1993-ban egy Jordie Chandler nevű fiú vádolta meg szexuális zaklatással. A gyerek a szülei végül több mint 20 millió dollárt kaptak a sztártól a hallgatásukért. A második vád Jason Francia, Michael Jackson bejárónőjének fia ügyében hangzott el. A nő kétmillió dolláros ajánlatot kapott és felmondott. A harmadik vádló 2003-ban a rákbetegségen átesett Gavin Arvizo volt. Feljelentésének ügyében 2005-ben per indult, végül azonban Michael Jacksont 14 vádpontban ártatlannak nyilvánították, a védelemnek pedig sikerült szélhámosnak beállítani az Arvizo családot.

Safechuckot a Jackson elleni 2005-ös perben lehetséges áldozatként nevezték meg, ám ő akkor ezt tagadta, Robson pedig egyenesen tanúskodott Jackson védelmében. Egy a The Daily Beast által megszólaltatott pszichológus szerint a pálfordulások hátterében az állhat, hogy a nemi zaklatáson átesett férfiak évekig tagadják, hogy ilyesmi megeshetett velük.

Rovatok