Index Vakbarát Hírportál

Most a Gellért fürdőből tűnt el egy kép

2014. május 23., péntek 15:49

Két hete a debreceni MODEM raktárából nyúltak le egy festményt és egy grafikát, most pedig egy Fotolla fotónagyításnak kélt lába a Gellért fürdőben.

2014. április 15. és május 31. között a budapesti Gellért fürdő aulájában tekinthető meg Eisenberger Ágifotográfus (Fotolla) és Hahn Alexandra festőművész közös kiállítása, Kapcsolódási Pontok címmel. Az eltűnt kép egy kalocsai motívumokkal díszített testfestést ábrázol. A fehérbőrű modell egész testfelületének feketére való festése kontrasztosan emeli ki a hagyományos paprika-, és virágmintákat. 

A kiállított fotó 85 x 60 cm-es méretű, vakrámára feszített vásznon került kiállításra. A fotót készítő Eisenberger Ági szerint: 

Hihetetlen, hogy egy ilyen exkluzív helyszínről eltűnt a kiállított fotóm, nem gondoltam volna, hogy a híres festők képei után egyszer egy Fotolla képet is el fognak lopni. Felfoghatatlan, hogy egy ilyen nagyméretű vászonképpel hogyan tudott valaki feltűnés nélkül kisétálni a fürdő aulájából. Nagyon bízom benne, hogy előkerül a képem.

A képlopás ügyében rendőrségi eljárás van folyamatban.

Rovatok