Index Vakbarát Hírportál

Kerényi szerint liberális diktatúra épül

2014. június 10., kedd 09:37 | aznap frissítve

Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott klasszikus, egész oldalas nagyinterjút adott  a Népszabadságnak, ami a napilap hétfői számában jelent meg. Beszélt többek között

Kerényi az interjúban többek között azt is elmagyarázza egy óvatos buzizással, miért bukott meg a Római Birodalom:

A Római Birodalom megszűnésének egyik oka az volt, hogy dekadens lett és elvesztette a biológiai erejét. A fürdőkben dőzsöltek a római arisztokraták és polgárok, nyilván az akkori Conchita Wurstot hallgatták. Most szintén van világméretekben egy ilyen fellángolás, ez ellen fel kell lépni az egészség, a társadalom, az emberi faj megmaradása érdekében. 

A buzizás és a conchitázás után természetesen a balliberális-zsidó-szabadkőműves-gyíkember összeesküvés sem maradhatott ki:

Azt tapasztalom, hogy a balliberális rész begörcsölt. A jelenlegi korszakban a nemzetek fölötti liberalizmus megpróbálja megvalósítani világméretekben a saját diktatúráját, ami ellen fel kell venni a küzdelmet. Jeles szerzők állítják, hogy ez majdnem olyan diktatúra, mint a náci és a kommunista volt.

Na de mit szólt például Kerényi ahhoz, hogy Kulka János nyílt levélben kérte a miniszterelnöktől, határolódjon el Kerényitől? Ezt mondta:

Kulka kollégának joga van egy ilyen levelet megírni, gondolom, majd kap rá választ valahonnan. 

És vajon miért nem volt nyilvános szakmai pályázat a Szabadság téri megszállási emlékmű felhúzása előtt? Kerényi szerint azért, mert

a Hősök tere építése idején pályáztatással kezdtek vacakolni, gyűltek az akták. Wekerle miniszterelnök megelégelte ezt, Zala Györgyre és barátjára, Schikedanz Albertre bízta a feladatot. Nem volt vita, volt viszont cselekvés, és lett Hősök tere. Az értelmiség feladata szerintem az, hogy különféle fórumokon kifejtse a véleményét, de végül mindig az országépítőknek van igazuk, akik döntenek, elindulnak egy irányba és létrehoznak valamit.

De vajon Kerényi a lelkére vette, hogy még Magyar Nemzet is nekiment egy véleménycikkben? Nem éppen:

Ez is része a játéknak, majd a Magyar Nemzet megváltoztatja a véleményét.

Rovatok