Index Vakbarát Hírportál

Ingyen elvihető kiscicák

2014. október 10., péntek 16:51

Itt a péntek, mi pedig egy újabb remek és mozgalmas hétvége előtt állunk. Drogbárók, szeszcsempészek, szakítós mozik és izgalmas elektronikus zenészek gondoskodnak arról, hogy biztosan ne kelljen otthon begubóznunk. De vajon tényleg elsüllyed majd az A38 hajó? Az Index programajánlójából nem biztos, hogy kiderül.

Ugorjunk együtt! (péntek)

Erős mozival indul a péntek este: Máthé Tibor harmadéves  Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr osztályának Szakítós című szkeccsfilmjét vetíti. A tanulók szinte nulla forintból valósították meg kisfilmjeiket, amelyek a szerelmek végére, a szétválás kulcsjeleneteire fókuszálnak. "Egy éven át dolgoztak ezeken a tízperces filmeken, szívük, lelkük benne van. Büszke vagyok, hogy segíthettem nekik. Fontos filmek" – írta az ifjú alkotókról Török Ferenc. Péntek, 20:00, SZFE Mozgókép BOLT (Budapest, VIII. kerület, Víg utca 28.)

Tom Select ezúttal a párizsi Concrete bulikból ismert Ben Vedrent hozza el a Toldiba, akiért állítólag oda meg vissza vannak a divatos, belvárosi house-erek. Nemrég jelent meg debütáló EP-je, a budapesti bulijára pedig live szettel készül, ám könnyen lehet, hogy saját műsora után akár a vendéglátója lemezjátszói mögé is beáll majd. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Már öt éve az Anna & the Barbies előzenekara volt a még mindig szemtelenül fiatal Dark Notes, akik az előző hétvégén Pásztor Anna és Kiss Tibi közös számát adták elő az X-faktorban. "A rocknál popabb, de a popnál rockabb" – vallja magáról a lánytrió. Előzenekar a Cashback, a koncerthelyszín pedig egy "cuki belvárosi ír pub". Péntek, 20:30, Janis Pub (Budapest, V. kerület, Királyi Pál utca 8.)

"Jó, amikor egy zenekar a saját világán belül építkezik, és nagyjából szarik minden másra" – írtuk elismerésünk jeléül a Képzelt Városról alternatív dalversenyünkben, A Számban. Ezúttal két fiatal fiúzenekarral lépnek fel az A38 hajón: előttük a Babel, utánuk az Esti Kornél játszik majd. Utóbbiak ráadásul azt üzenik, a hajó süllyedni fog, meg hogy ugorjunk együtt! Péntek, 20:00, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Ha leoltasz, véged van! (szombat)

Kez Ym, a japán deep house egyik nagymestere jön a LÄRM-be, akiről azt hallottuk, úgy kever, mintha hiphopper lenne, holott nem is az. "Sokszor az az érzése az embernek, mintha egyszerre játszana egy hip hop és egy techno-house dj. Hangzásvilága egyszerre organikus és jazzy, ugyanakkor tocsog a funkban és egyértelműen nem hagyja hidegen Detroit sem" – írják róla érzékletesen a szervezők. Szombat, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

A Moderat legutóbbi lemezbemutatóján ismertette és szerettette meg magát a magyar közönséggel Alex Banks, aki az NVC közbenjárásával újrázik majd hazánkban. A Monkeytown istállójából érkező brit zenész ezúttal az Illuminate című anyagával érkezik Budapestre. Rajta kívül játszik még Subotage, Seres és Peter Bernath is. Szombat, 23:30, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Harmadik születésnapját ünnepli a Mika Tivadar koncertterme, ami állítólag Jelinek Klementina nevét viseli. A jeles alkalmat gengszterbulival ünnepeli a szórakozóhely, ami azt jelenti, hogy a hecc kedvéért erősen ajánlott szeszcsempésznek, kolumbiai drogbárónak, ukrán fegyverkereskedőnek, olasz maffiózónak vagy bármi hasonlónak öltözni. Szombat, 22:00, Mika Tivadar Mulató (Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 47.)

Furcsa zenéket ígér a furcsa nevű Atonal Heroes & Leukoplast Villains buli, ahol főleg németajkú, szintigazdag minimal wave slágerek csendülnek majd fel. A vicceskedvű szervezők ingyen elvihető kiscicákkal is csalogatnak, bár ez nyilván csak tréfa az egész. "Ha leoltasz, véged van" – ezt is ők mondják. Szombat, 22:00, Klub Vittula (Budapest, VII. kerület, Kertész utca 4.)

Engedj be, megéheztem! (vasárnap)

Hetvenhárom díjat és harminc jelölést söpört be a svéd Engedj be! című film, amit most a Kolorban vetítenek vasárnap este. A film John Ajvide Lindqvist könyvének adaptációja, amely egy tizenkét éves kisfiúról, Oskarról szól, aki egyik este megismerkedik egy hozzá hasonlóan furcsa és különc lánnyal, majd kapcsolatuk egyre szorosabbá válik. Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

Ha kevesebb pörgésre vágyik, kifejezetten gyermek- és családbarát vasárnapra vágyik, több alternatíva közül is választhat: terézvárosi búcsút tartanak az Eötvös utcában, Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál lesz a Vasúttörténeti Parkban, és ha megéheznénk vagy csak nassolnánk egy jót, a városligeti Kürtőskalács Fesztiválon biztosan talál majd a fogára valót.

Rovatok