Index Vakbarát Hírportál

Jön a zombiapokalipszis!

2014. október 31., péntek 16:33 | aznap frissítve

Bár az Electronis Beatsre már minden jegy elkelt, maradt még bőven buli és programlehetőség a kikapcsolódásra. Megmutatjuk, mikor merre érdemes menni, hogy eseménydúsan teljen a hétvége. Hullajó partik október utolsó és november legelső napjaira.

Pofonok és stricik (péntek)

Brooklynból érkezik hazánkba Torn Hawk, aki nemcsak producerkedéssel, hanem videoművészettel is foglalkozik, így joggal nevezi őt a sajtóanyag is intermediális stricinek. Már csak azért is, mert a kilenvenes évek pornóinak VHS-hangzását gitártépéssel és szinticsapkodással dobja fel, miközben a kivetítőn a legfrissebb munkái futnak. Péntek, 22:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Több mint egy teljes évtized után végre megjelenhetett a magyarok Chinese Democracyja, a harmadik Hiperkarma-album. A régóta várt alkalom apropóján a zenekar nagyszabású lemezbemutatót tart, amelyen tiszteletét teszi Müller Péter Sziámi, Fluor Tomi, Halott Pénz és Szekeres Andris is a Junkiesból. Az előzenekarok a Patikadomb és a Bermuda lesznek. Péntek, 20:00, Petőfi Rendezvényközpont (Budapest, XIV. kerület, Zichy Mihály út 14.)

Pénteken ünnepli nyolcvanötödik születésnapját egyik legkedvencebb színészünk, Bud Spencer, aki nemrég saját otthonában fogadta stábunkat: énekelt, könyvet dedikált, feltalált pofonjairól, valamint Jézus nagyapjának tragikomikus szerepéről mesélt. Az ünnep alkalmából fellép a Spencer Hill Magic Band, akik kizárólag Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek zenéit viszik színpadra, valamint hagymásbabevő-verseny is lesz majd. Péntek, 21:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

Első önálló halloween-buliját tartja a Ramones Mania zenekar, akik – ahogy a nevük is jelzi – a legendás New York-i punkbrigád előtt tisztelegnek. A hangulat megalapozásában két másik feldolgozás-zenekar, az Ace Is God és a Static Age segíti őket. Előbbi főleg Kiss-számokat, utóbbi kizárólag Misfits-dalokat játszik. A koncertek után rockdiszkó lesz hajnalig! Péntek, 20:00, Rocktogon (Budapest, VI. kerület, Mozsár utca 9.)

Hasznos a zombi a háznál (szombat)

Zombis filmmaratont szervez a Mátyás utcai Frisco, ahol három merész, élőholtas mozit is levetítenek majd: a házi zombikról szóló Fidót (alcíme: Hasznos a zombi a háznál), az Eleven testek című romantikus horrort, valamint a Hullajó című új-zélandi zombis vígjátékot. A vetítések után buli is lesz, temetőpunkkal, halálmetállal és félelmetes elektronikával. Szombat, 16:00, Frisco kocsma és kávézó (Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 11.)

Az élőhalottak azonban nem elégednek meg ennyivel, sőt, az igazi zombiapokalipszist a Roham ígéri, ahol a Gutting Revue, a Naked Truckers és a Solidmen zenekarok játsznanak majd. Figyelem: a színpadon és a nézőtéren szentelt művér csoroghat vagy fröcsöghet! Szombat, 21:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

A Beat on the Brat a hallottak napjára is kitalált valamit: a More Dead Than Alive elnevezésű bulin kizárólag legendás halottak dalai szólnak majd. Biztosan megidézik majd a huszonhetesek klubját, a híres öngyilkosokat, a nagy túladagolókat és a közúti balesetekben elhunytakat is. Sőt, az este egyik lemezlovasa a hat éve, épp novemberben, elhunyt Flipper Öcsi előtt is szeretne tisztelegni. Szombat, 21:00, Beat on the  Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utcda 20.)

Kreatív Korán-olvasás (vasárnap)

A Kolor ezúttal a Wadjda című alig kétéves, szaúdi-német filmet vetíti majd. A történet címében is szereplő szaúdi kislány igazi különc: rockzenét hallgat, tornacipőben jár és karkötőkkel seftel. Hogy fiúbarátját lekörözze, biciklit szeretne vásárolni, pénze azonban nincs rá, emiatt indul az iskolai Korán-olvasó versenyen, ahol azonban nem sejtik, hogy ő valójában nem is a vallásban szeretne elmélyülni. A film 21 díjat és 23 jelölést zsebelt be, amelyek között van egy BAFTA is. Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

Wadjda (2012) előzetes

India legismertebb tablavirtuóza, a legendás Zakir Hussain látogat Budapestre Masters of Percussion nevű zenekara élén. A hangeszeren való játékot édesapjától és mesterétől tanulta, majd idővel szerte a világon elismert művésszé vált.  Játéka izgalmas, kreatív és tűzzel teli, amelyet varázslatos improvizációkkal tesz még élvezetesebbé. Vasárnap, 20:00, Trafó (Budapest, XI. kerület, Liliom u. 41.)

Rovatok