Index Vakbarát Hírportál

Nemi erőszak után pedofíliával is vádolják Bill Cosbyt

2014. december 3., szerda 11:30

Újabb nő került elő, aki azt állítja, hogy Bill Cosby amerikai színész megerőszakolta őt, írja az NBC News. Az 55 éves nő azt állítja, hogy Cosby molesztálta őt Hugh Hefner Playboy-villájának egyik hálószobájában, pedig mindössze 15 éves volt. 1974-ben egy filmforgatás helyszínen ismerkedett meg ő és a barátnője (aki ekkor 16 éves volt) Cosbyval, aki aztán elhívta őket az egyik Los Angeles-i klubba, ahol aztán biliárdoztak és alkoholt ittak. A játék szerint a nőnek mindig innia kellett egy sört, ha Cosby nyert. Ezek után egy meglepetés házibuliba invitálta őket, amiről kiderült, hogy valójában a Playboy-villáról van szó. Cosby annyit tanácsolt nekik, hogy hazudják magukat 19 évesnek, ha esetleg bárki kérdezi őket.

Az akkor 37 éves Cosby végül az egyik hálószobában kezdett erőszakoskodni a fiatal lánnyal, aki traumaként élte meg az esetet, és mentálisan, illetve érzelmileg komoly kihatással volt az életére, de csak a napokban jött rá, hogy ez az esett miatt annyira nyomorúságos az élete. Nem ő az első, az utóbbi hetekben közel 20 nő indított eljárást nemi erőszak vagy ehhez köthető bűncselekmények miatt Bill Cosby ellen.

Eközben Cosby vélt vagy valós szexuális bűncselekményei megihlettek egy philadelphiai rendezőt, aki a Kickstarteren próbél összekalapozni 10 ezer dollárt a The Bill Cosby Assault c. színdarab megrendezéséhez, amit 2015-ben mutatna be. A darab a Cosby ellen indítotott nemi erőszak perek 10 évéről szólna, a bántalmazottak, az újságírók és szkeptikusok szemszögéből, rengeteg multimédiás megoldást használva. A Kickstarter-projekt itt található meg, de még csak 375 dollárt jött össze rá, és nem valószínű, hogy a további 18 napban eléri a kampány a 10 ezer dollárt.

A Bill Cosby-ügyről itt írtunk bővebben.

Rovatok