Index Vakbarát Hírportál

Partiarcok! Ez nektek kötelező!

2014. december 12., péntek 17:11

Ismét zakatol a bulinegyed: ezúttal Sári Évitől, indexes újságíróktól, dadaista szintipunktól és egy éneklő fűrésztől lesz hangos a budapesti éjszaka. Hétvégi programajánlónkat olvassák.

Mikor mire vágysz (péntek)

Ha csendesebb péntek estére vágyunk, egy belvárosi sétával egybekötve, koraeste érdemes lehet kinézni egy jó forralt borra az Erzsébet téren, ahol ma nyílik a Magyar Ízek Karácsonyi Vására. Ezen kívül megtanulhatunk mézeskalácsot és kürtőskalácsot készíteni, valamint gesztenyét is süthetünk, vagy akár az óriáskerékre is felülhetünk. Péntektől december 23-ig, Erzsébet tér (Budapest, V. kerület)

A tesztüzem után végre tényleg és igazán megnyílik a Tesla a Kazinczy utcában. A nyitóhétvége első napján B.Craack Sári Évivel(!) élőzik, zenél még a Muzzaik duó, Lotfi Begi és Kühl a MusicFM-től, valamint Goyah és Jász Andris is. A hangrendszer klassz, az akusztika is remek, a tér pedig tágas. Péntek, 21:00, Tesla (Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 21./C)

Tom Select ezúttal egy rendkívül sokoldalú, aktív és kreatív előadót, a berlini Maayan Nidamot hozza el a Toldiba. A női dj-nek és producernek számtalan alteregója és zenei projektje van: zenélt már Miss Fitz és Laverne Radix néven, Vera Heindellel közös projektje a Mara Trax, újabban pedig The Waves & Us nevű zenekarával is aktív. Most végre a Toldiban is megmutatja, mennyire jó formában van. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Csendben nyitott meg, és egy ideje csendben üzemel, a Fogasház tőszomszédságában, a Liebling, ami most háromnapos hivatalos nyitóbulival ünnepel, bár ők ezt inkább kis zenés bemutatkozónak nevezik. Az új hely egyszerre definiálja magát szalonként, kávéházként, borozóként és klubként. "Mikor mire vágysz" – írják. Most meg lehet nézni, el lehet dönteni. Egyesek éneklő fűrészről is beszélnek. Péntektől vasárnapig, Liebling (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.)

Van valami furcsa buli a városban (szombat)

Brit származású, jelenleg Berlinben él, és többször járt már Magyarországon Christopher Stephen Clark, aki idővel Clark néven, a Warp kiadó szárnyai alatt, hódította meg az elektronikus zenék szimpatizánsait. A Tesla nyitóhétvégéjén visszatér Budapestre, ahol az olasz Life and Death kiadó színeiben érkező The/Das társaságában zenél majd. Szombat, 22:00, Tesla (Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 21./C)

"Harmincasok! Ez nektek kötelező!" – lelkendeztünk néhány hete Reisz Gábor filmje, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan kapcsán. Kicsit később a Stenk évzáró listájából az is kiderült, hogy nemcsak a filmet, hanem a zenéjét is imádtuk. Az alkotók és a szereplők most koncerten is előadják a dalokat, volt már ilyen, és reméljük, lesz is még. A koncert után indexes újságírók tolják majd a bulit. Szombat, 20:15, AnKERT (Budapest, VI. kerület, Paulay Ede u 33.)

Egy estére nagy múltú, sötét tónusú zenei projektek veszik be az R33-at. Fellép többek között a tizenötödik születésnapját ünneplő Entrópia Architektúra, a több mint húszéves Lyuhász LyáCint Bt. és az Új Látásmód Fúzió, a dadaista szintipunkot játszó Csermanek Lakótelep, illetve a kegyelmet nem ismerő Padkarosda is. A koncertek után buli lesz indusztriális zenékkel. Szombat, 19:15, R33 (Budapest, IX. kerület, Soroksári út 58.)

Igazi szombat esti punkbulit tartogat a Roham, ahol a legendás QSS zenekar eredeti felállásban, Barangóval az élen zenél majd, régi és új dalokat is játszik a C.A.F.B., a Romanes pedig a megkerülhetetlen Ramones zenekar első koncertlemezét, az It's Alive-ot viszi színpadra. Szombat, 20:00,  RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

A sátántangó tudománya (vasárnap)

Az Oscar-díjas Michel Gondry egyik zseniális filmjét, Az álom tudományát vetítik a Kolorban. Főszereplője egy húszas éveiben járó fiatalember, akinek gyerekkora óta gondot okoz, hogy az álmait elkülönítse a valóságtól. Apja halálát követően Mexikóból Párizsba költözik, hogy újra édesanyja szoknyája alá bújhasson. Aztán ahogy lenni szokott: váratlanul megismerkedik egy lánnyal. A filmet összesen 6 filmfesztiválon díjazták, többek között Cannes-ban is. Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

A vasárnap úgy néz ki a filmeké lesz: a Frisco például az idén húszéves Sátántangót vetíti. "A picsányi laptopodon úgyse fogod megnézni, felesleges is, úgyhogy gyere le szépen 14-én a Friscóba, és nézd meg végre (vagy újra) vásznon!" – írják a szervezők. Vasárnap, 15:00,  Frisco Kocsma-Kávézó (Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 11.)

Rovatok