Index Vakbarát Hírportál

Volt miniszterelnökségi tanácsadó lett az Uránia vezetője

2015. március 17., kedd 10:58

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Elekes Botondot bízta meg azzal, hogy vezesse a Nemzeti Filmszínház Kft.-t, ami alá az Uránia Nemzeti Filmszínház is tartozik, írja az MTI. Az új ügyvezető igazgatót március 11-i hatállyal választották, a szerződése határozatlan időre szól.

A korábbi igazgató Bakos Edit volt, ő 2005 februárjától 2015 márciusáig vezette a céget.

Elekes Botond 1962-ben született Marosvásárhelyen, 1985-ben Kolozsváron diplomázott Babes-Bolyai Tudományegyetem Fizika Kar magyar tagozatának hallgatójaként.

1998 és 2002 között a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában főosztályvezetőként dolgozott, valamint az Illyés Közalapítvány kurátora is volt. 2002 októberétől minisztériumi főtanácsosként a határon túli magyar hivatásos színházi intézmények, filmes ügyek, illetve néptáncegyüttesek és zenei programok, valamint közművelődési ügyek szakmai referenseként dolgozott. 

2010 és 2012 között Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár kabinetfőnöke volt, majd 2014 márciusáig a Miniszterelnökség főtanácsadójaként dolgozott. Idén március 15. alkalmából Bánffy Miklós-díjat kapott a kultúra érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Elekes Botond neve 2011-ben felmerült egy teljesen más ügyben is, akkor az unitárius egyház főgondnokaként intézte egy V. kerületi ingatlan átvételét. Az MNV alá tartozó Alkotmány utcai épületet a vagyonkezelő visszaadta egyházi tulajdonba, mikor nem sikerült kitelepítenie a lakókat onnan.

Rovatok