Május 21. és 24. között tartják a budapesti Millenárison a Gourmet Fesztivált, aminek idén a paprikás csirke lesz a fő étele. A fesztivál már csütörtökön elkezdődik fővárosi, illetve vidéki éttermek, borászatok és cukrászdák részvételével.
Az előző években a gulyás és a rakott krumpli volt a fő tematikája a fesztiválnak, és a szervezők idén is maradtak a magyar sajátosságnál a paprikás csirkével, amit ismert séfek fognak elkészíteni a mai trendeknek megfelelően. A nemzetközki konyha mellett lesz street food is, újdonságként grillezés és barbecue is lesz. A helyszínen ott lesz a magyar Bocude d'Or Akadémia, a legutóbb Lyonban megrendezett szakácsverseny magyar standjának éttermeinek ötfogásos menüjét is végig lehet majd kóstolni. Ahogy tavaly, úgy idén is ott lesznek a helyszínen a magyar Michelin-csillagos éttermek.