Index Vakbarát Hírportál

Meztelen bohócok a Margit-szigeten

2015. április 3., péntek 18:34

Nemcsak a húsvétról és a locsolkodásról szól majd a hétvége, a csokitojásokon és -nyulakon túl is van élet a bulinegyedben: tai chi-zhetünk a nyolcadik kerületben, megtudhatjuk, ki a dél-londoni lakótelepek királya, és bólogathatunk a román basszusmágus buliján is. Programajánló.

A lakótelep királya (péntek)

Nagyon boldog a Nightdrive, amiért a dél-londoni lakótelepek királyát láthatják vendégül. A Bok Bok név alatt rejlő Alex Sushon már több mint egy évtizede tevékeny dj-ként és producerként, öt évvel ezelőtt pedig Night Slugs néven kiadót alapított L-Vis 1990 nevű társával. A MySpace-en akadtak egymásra, majd rövidesen partikat kezdtek el szervezni, a Night Slugs ebből nőtte ki zenés magát istállóvá, ami olyan neveket tud magáénak, mint Egyptrixx, Jam City vagy a Cubic Zirconia. "A grime-mozgalom hajnalán már ő volt a mozgatórugója az egész stílusnak" – írják róla a házigazdák is. Pénteken Bok Bok a Toldiban játszik majd, és még a helyet is átrendezi majd. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Dalversenyünkben, A Számban odáig meg vissza voltunk Zanzingerért, akinek nemrég még a lakáskoncertjén is jártunk. "Zanzinger nem csak egy ügyes előadó, akinek sikerült majdnem hibátlan autentikával átvenni egy itthon teljesen tájidegen műfajt, hanem egy remek történetmesélő is, aki képes a saját, magyaros meséit és meglátásait egy abszolút amerikai zenei stíluson keresztül közvetíteni" –  írtuk  akkor. Most a Beat on the Bratben fog játszani, utána pedig a hazai ska-színtér egyik remeke, a Lions of Suburbia zenél majd. A koncertek után ska-buli lesz, sok-sok klasszikussal.  Péntek, 20:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Zanzinger: The Bitterness Preacher (live) @ Kuplung, Visszaszámlálás

Bármennyire is erősödik a romániai elektronikus zenei színtér, Arapu még csak először lép majd fel Magyarországon. A Party News nemrég a Sunrise fesztivál basszusmágusaként emlegette, ő pedig a magazin vele készült interjújában arról beszélt, milyen kíváncsi a magyar színtérre. Péntek, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

Mátyás király Goán nyaral (szombat)

A hosszúhétvége legkeményebb programját a Polgári Mulató tartogatja: "Mátyás király, utolsó teljes értékű királyunk halálának 525. évfordulója közeleg. Ez alkalomból Szántai Lajos történész szelek/április havának negyedik napján szombaton, 16 órai kezdettel tart előadást Mátyás élete, küldetése és igazsága címmel" – írják. Asztalt foglalni érdemes. Szombat, 16:00, Polgári Mulató (Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos utca 17.)

Tiga már szinte hazajár Magyarországra, rendszeres fellépője nemcsak a hazai fesztiváloknak, hanem a budapesti kluboknak is. A kanadai zenész éppen negyven éves, bemutatkozóalbuma, a Juno-díjas Sexor pedig jövőre ünnepli tizedik születésnapját. Tiga egyébként hippi szülők gyerekeként született, így egy ideig Goán is élt, majd a kilencvenes években belekóstolt a partiszervezésbe, és innentől már szinte egyenes út vezetett a Sunglasses at Nightig és a többi Tiga-slágerig. Ezúttal az Akvárium NagyHalljában játszik majd. Szombat, 23:00, Akvárium (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

Újabb szobabuli lesz a LÄRM-ben, az otthonos berendezési tárgyak között ezúttal egy Berlinből érkező, női vendéget fogadnak majd. Cinthie a Beste Modus és az Unison Wax alapítója, aki már tinédzserként is a lemezeket pörgette a klubokban, majd a vinilmániás house-szettjeivel hamar felhívta magára a figyelmet. Cinthie emellett tulajdonosa a Stasi Studionak is, ahol olyanok dolgoznak, mint Ben Klock és RØDHÅD, és ami egy egykori Stasi-irodából átalakított komplexum. Szombat, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

Meztelen bohócok a Margit-szigeten (vasárnap)

Vasárnap adja első önálló koncertjét az indie folkot játszó Margaret Island, akik nemcsak nevükkel, hanem emlékeikkel is kötődnek a Margit-szigethez: szerelmekkel, sétákkal, és még az első daluk is itt íródott. Előttük A Szám eddigi mindkét fordulójában jól szereplő Fran Palermo frontembere, Henri zenél majd, utánuk pedig Puskás Dani a Biebersből pörgeti majd a zenéket. Vasárnap, 21:00, Gozsdu Manó Klub (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

"Hippik, miniszterek, az utca embere, mindenki clownt játszik ma. Hát mit kezdjünk ma már a kis piros orrú emberkével a porond közepén?" – tesz fel a kérdést a Recirquel nevű magyar újcirkusztársulat, akik nemrég Franciaországban is turnéztak. Második, A Meztelen Bohóc című darabjuk arra keresi a választ, hogy vajon mi rejtőzik a csetlő-botló nevettetők maszkja mögött. Vasárnap, 19:00, Művészetek Palotája (Budapest, IX. kerület, Komor Marcell utca 1.)

Ray Charles és a tai chi (hétfő)

A húsvéthétfőt lehetőleg locsolkodással töltse, és két pofára egye a kötözött sonkát tormával és csokoládényulakkal, de ha ez valamiért mégsem jönne össze, akkor menjen le mondjuk az Aurórába tai chi-zni, vagy hallgasson Ray Charles-számokat az IF Caféban, de saját hangszerein akár örömzenélhet is a Rohamban, vagy épp brit progresszív rockot is hallgathat a húszéves Arena zenekar A38 hajós koncertjén.

Rovatok