Index Vakbarát Hírportál

Élőben is meg lehet nézni a Napirajz alkotójának munkáit

2015. április 15., szerda 09:25

Merényi Dániel nemcsak az Indexnek rajzol, hanem például összerakott egy csomó, emberi jogi témájú karikatúrát a majdnem harminc civil szervezet összefogásával készült Tudtad-e? Elnevezésű kampányhoz, aminek a kiállítását április 13. és 24. között lehet megnézni Budapesten a Deák Ferenc téren.

Merényi kapott húsz darab, egyszerű és közérthető „Tudtad-e?” mondatod, olyan témakörökben, mint a menekültkérdés, a hajléktalanok, a fogyatékkal élők, vagy a szexuális erőszak, amikhez illusztrációt kellett készítenie. Ezt mesélte a feladatról:

Én karikaturista vagyok, olyan dolgokat készítek, amiken az emberek nevetnek, de nem biztos, hogy egy családon belüli erőszaknak mulatságosnak kell lennie. Kiderült, hogy egy karikatúrának nem kell feltétlenül viccesnek lennie, ez nekem is kihívás volt.

Azt is elmondta, hogy azért olyan fontosak a civil szervezetek, mert nem lehet mindent az államtól várni. Ráadásul most olyan időket élünk, hogy a szervezeteknek is minden segítségre szükségük van.

A Tudtad-e? kampány április 26-án, a Szentendrei Skanzenben megrendezésre kerülő Nagy Civil Futás elnevezésű rendezvénnyel zár, ahol szintén megtekinthetőek lesznek a karikatúrák. A kampány hivatalos oldala: www.tudtade.blog.hu, illetve https://www.facebook.com/civiltudtade

Rovatok