Index Vakbarát Hírportál

Miben verhetetlenek a magyar lányok?

2015. június 5., péntek 18:43

Ahogy szoktuk erre a hétvégére is összeszedtük a legjobb bulikat. Negyven éves a VHK, startol a Gyerek Sziget, lesz medence és sör, úgyhogy éljen a nyár! Egy nihilista punkzenekar pedig azt is megmondja, szerinte mihez értenek a legjobban a magyar lányok. Programajánlónkból minden kiderül.

1990 > 2015 (péntek)

Pénteken startol, és egészen vasárnap estig tart a Belvárosi Fesztivál a Szabadság téren. Az első napon fellép például az Irie Maffia és a Zuboly, de a hétvége során megnézhetjük még a Fran Palermót, a Belgát, a Carbonfoolsot, a Magashegyi Undergroundot és az Intim Torna Illegált is. Sőt, lesz egy nosztalgiaszínpad is a Zrínyi utcában olyan nevekkel, mint Aradszky László, Kovács Kati, Soltész Rezső, Korda György és Balázs Klári. Na és persze a szokásos szájlentdiszkó sem maradhat el. Péntektől vasárnapig, délutántól estig, Budapest, V. kerület, Szabadság tér

Negyven évesek a Vágtázó Halottkémek! Kell ennél többet mondani? A VHK a születésnapi koncertjén is jól ismert pszichedelikus dalaival, valamint izgalmas látványvilággal várja a közönséget. Grandpierre Attila kétórás műsort ígért, és a napokban arról is mesélt, hogy a zenekar üstdobosát három éve megmérgezték Szumátra szigetén, mert drogturistának nézték. Az előzenekar a hasonlóan legendás Sexepil lesz. Péntek, 19:30, Barba Negra Track (Budapest, XI. kerület, Neumann János utca 2.)

Huszonöt évvel ezelőtt volt 1990, amikor a világ fiataljai a rave-re, a baggy-re és az acid house-ra pörögtek, amikor a a szakadt hipózott farmer volt a divat, és amikor halálosan unalmas volt a focivébé. Erre az esztendőre, pontosabban az 1990-es év legnagyobb slágereire emlékszik vissza a Beat on the Brat. Péntek, 22:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, nyár utca 20.)

Medence és sör (szombat)

A június eleji jóidőt és napsütést érdemes lesz a strandon kiélvezni, amire a legjobbnak tűnő lehetőség a Pool&Beer bulija a Vituki uszodában. A zene szombat déltől másnap hajnalig szól majd, miközben termálvízben lehet ejtőzni, és persze lesz még büfé, foci, szauna, gumikacsázás na meg igazi "endless summer"-hangulat, amiről olyan fellépők gondoskodnak, mint Seres, Route8 vagy DJ N1CE. Szombat, 12:00, Vituki uszoda (Budapest, IX. kerület, Kvassay Jenő út 1.)

Alig pár hónapja az amerikai útjáról visszatért Gustave Tiger basszusgitárosával interjúztunk, aki arról mesélt, hogy a fiatalabb előadók közül Marie Davidson koncertjét szerette a legjobban az austini SXSW fesztiválon, ahol ő is fellépett a zenekarával. A kanadai hölgy sötét tónusú, minimalista elektronikájával most végre Budapestre is ellátogat, és mindezt olyanok társaságában teszi, mint a szintén kanadai Essaie Pas és Johnny Couteau. Szombat, 22:30, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Kíméletlenül erős punkbulit tartogat szombat estére az R33: fellép az Indexnek is nyilatkozó Barcs Miklós legendás elvonósnégyese, a Flash, a Büdösök, akik külön dalt írtak arról, hogy miben a legjobbak a magyar lányok, a dadaista szintipunkban utazó Csermanek Lakótelep, a magyar darkwave ékköve, az Új Látásmód Fúzió, valamint egy fiatal artdarkpunk zenekar, a Padkarosda. Szombat, 19:00, R33 (Budapest, IX. kerület, Soroksári út 58.)

Gyerekek, gyerekek, szeretik a Szigetet (vasárnap)

Vasárnap a Judafest veszi birtokba az egykori Kereszt utcát, ahol egy időben még kóser húsüzemek, kóser éttermek, kártyafestő műhelyek és kávéházak sorakoztak. A kulturális és gasztronómiai utcafesztivál során lesznek koncertek, gyerekprogramok, nyelvtanfolyamok és a régi zsidónegyed rejtett zugait bemutató városi séták is. Vasárnap, 10:00 – 20:00, Budapest, VII. kerület, a Kazinczy utca Király és Wesselényi utca közötti szakasza

Június első hétvégéjétől minden szombaton és vasárnap bohócok, varázslók, marslakók, artisták, kézművesek, táncosok és zenészek népesítik be a Hajógyári-szigetet. A Gyerek Sziget első hétvégéjén olyanok szórakoztatják a családosokat, mint Gryllus Vilmos, Halász Judit és a Makám. Az esemény ezúttal is ingyenes, és négy hétvégén át tart majd.

Rovatok