Index Vakbarát Hírportál

Depardieu csak minden tizenkettedik filmjére büszke

2015. június 15., hétfő 21:02

Kivételesen őszinte rádióinterjút adott Gérard Depardieu egy francia rádiónak, írja a Guardian. A kissé megkeseredettnek tűnő színész szerint ma már mindenkinek csak az jut eszébe róla, hogy odavizelt egy repülőre, és hogy Oroszországba költözött a magas francia adók miatt. 

Depardieu eddig 181 filmben szerepelt karrierje során, saját bevallása szerint ebből csak tizenötre büszke. Egyetért Catherine Deneuve-vel abban, hogy nincsenek többé sztárok, bár hozzáteszi, hogy ő egyébként sem volt az soha.

Legutóbbi filmje, a Valley of Love forgatása miatt hosszabb időt töltött az Egyesült Államokban, ahol arra jutott, hogy ő nincs is elhízva, hiszen az ott élő emberek sokkal kövérebbek. A filmben állítólag van egy meztelen jelenete is, úgyhogy hamarosan a mozikban is megcsodálhatjuk a 66 éves színész fedetlen testét. 

Az interjú egyébként pont a Valley of Love apropóján készült, de a Depardieu elég bőbeszédűnek bizonyult más témákban is: többek között megosztotta a hallgatósággal, hogy „hülye Bruce Willis-filmeket” néz a legszívesebben, hogy a mozinézők szerinte nőgyűlölők, illetve, hogy a G7-találkozók csak arról szólnak, hogy ad el kinek fegyvereket. 

A színész nehezményezi, hogy a szerinte félreértették a túl magas francia adók elleni tiltakozását, és állítja, hogy nem a 75 százalékot sokallta, csak azzal nem értett egyet, amire a pénzt költik. De nem ez volt az egyetlen ok, amiért inkább Oroszországot választotta: 

nem érdekel, hogy hány Rafales-t (francia vadászgépet) adnak el, és nem akarom folyton ezt hallgatni a rádióban. Ezért élek olyan országban, ahol nem beszélem a nyelvet.

 mondta el Depardieu, aki szerint a másik dolog, amire mindenki emlékszik vele kapcsolatban, hogy 2011-ben részegen egy Ryanair gép folyosójára vizelt. A színész, akiről úgy hírlik, hogy napi több palack vörösbort fogyaszt el, azt állítja, nem alkoholista, és hogy a legutóbbi filmjének forgatásán például egyáltalán nem ivott.

Felvállalom a botlásaimat. Mindenki megbotlik néha, de ha valaki mégsem, attól még lehet egy igazi idióta. Ami történt, megtörtént, nincs értelme megbánni dolgokat. 

Rovatok