Index Vakbarát Hírportál

Utoljára vedel tengerészrumot a krézi srác

2015. július 31., péntek 18:24

Hamarosan visszatér az igaz nyár, az idei év negyedik hőhullámával, de szerencsére addig sem kell unatkoznunk, pénteken és szombaton például lesz egy csomó buli Budapesten. Vasárnap viszont nem, de akkor meg az Amerikai pitét adja a tévé, úgyhogy talán jobb is. Programajánló.

Punkok és virágok (péntek)

A jól bevált francia partijai után ezúttal Olaszországot és az olasz zenét helyezi középpontba a Beat on the Brat Ti mando un bacio nevű bulija. Lesz olasz hip-hop, italo disco, és még egy csomó minden más a csizma valamennyi pontjáról. A buli mellé ráadásul nemcsak ital, hanem étel is jár: stílszerűen spaghetti bolognese lesz a menü! Péntek, 22:30, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

A rumot ünnepli és a Black Tot Dayre emlékezik a Boutiq'Bar a Paulay Ede utcában. 1970. július 31. volt ugyanis az utolsó nap, amikor a brit Királyi Tengerészet napi rumadagot osztott ki a matrózainak. Döntésüket azzal indokolták, hogy a jó munka, a gépek hibamentes és biztonságos működtetése nem összeegyeztethető a tengerészeknél bevett rumfogyasztással. A házigazdák szeretettel várnak mindenkit, lehetőleg csíkosba, matróznak öltözve. Péntek, 20:00, Boutiq'Bar  (Budapest, VI. kerület, Paulay Ede utca 5.)

Ismét ingyen elvihető kiscicákkal és továbbra is furcsa zenékkel reklámozza soron következő buliját a Tulpen und Narzissen. Fontos fejlemény, hogy több lány áll a dj-pultban, mint fiú, és a buli mellé olyan dolgokat ígérnek, mint felvarrók, cukorkák, nassolós dj-szettek, söröskorsóban csapvíz, pankok és virágok. Péntek, 22:00, Klub Vittula (Budapest, VII. kerület, kertész utca 4.)

Mikor utoljára láttalak (szombat)

Húsz év után tényleg a legeslegutolsó koncertjét adja a Heaven Street Seven, úgyhogy ha búcsút szeretnénk intetni Mártának, Dél-Amerikának, Egyszeri Ernőnek, a Krézi Srácnak és a szomorú, hideg téli éjszakáknak, akkor a Parkban a helyünk. A koncert után a Tesco Disco bulival búcsúztatja a zenekart. Előzenekar a Fran Palermo. Szombat, 19:20, Budapest Park (Budapest, IX. kerület, Soroksári út 60.)

Magyarország eddigi legnagyobb Daft Punk-happeningjét együttesen hozza össze a Budapest Rooftop Cinema, a Kollektiva és a Sticky Beats. Az este során – a Corvin áruház tetején! – meg lehet nézni a duóról szóló, még nagyon friss dokufilmet, az Unchainedet, valamint az Electroma című, már lassan tízéves Daft Punk-filmet is. (Az Interstella 5555 sajnos nincs a programban.) Utána buli lesz, hasonló szellemben, fellép többek között We Plants Are Happy Plants is, de a legjobb, hogy a tánctéren ott áll majd az Alive turné LED-piramisának kicsinyített mása is.

Ha szupertitkos koncertet szeretne látni, vagy épp szörfös bulira vágyik, akkor szombat este a Vittulában a helye, ahol fellép a nagyon titkos Keeymen zenekar, aminek szinte semmi nyoma az interneten, valamint a tatabányai panelbetyárokból álló Panel Surfers. Utóbbiak azt üzenik: "Legyünk egymáshegyénhátán!" Péntek, 20:00, Klub Vittula (Budapest, VII. kerület, kertész utca 4.)

Agyő, hidegfront! (vasárnap)

Vasárnap tényleg semmi izgalmas nem történik a városban, úgyhogy nézzen le mondjuk Kapolcsra, a Művészetek Völgyében ugyanis aznap a Quimby és a Bujdosó trió, vagy bepróbálkozhat egy strandolással is, úgyis közeleg az újabb hőhullám. De tévézhet is akár: az RTL Klub az Amerikai pitét adja, míg a Duna a Némó nyomábant és a Liliomfit, a TV2 az Agyő, nagy Őt, a Viasat pedig az Amerikai nindzsa 2-t, úgyhogy nehéz lesz dönteni!

Rovatok