Index Vakbarát Hírportál

A Hírszínház bemutatja: Magyarország percről percre

2015. szeptember 18., péntek 20:40

Ma nem tudunk idézni a cikkünkből, ami megihlette a Katona József Színház társulatát, és csináltak belőle egy jelenetet, amit felvettek videóra is, hogy meg tudjuk nézni. A Katona ugyanis nem egy konkrét hírt emelt ki, hanem egyetlen videón foglalta össze Magyarország elmúlt tíz napját, hiszen ahogyan az Index napjait, úgy az olvasókét is a percről percre közvetítésünk készítése, illetve követése tette ki. 

Íme a videó:

Percről- percre

Egy korszak ma végetér: tíz napon át a Katona József Színház mindennap feldolgozott egy Index-hírt, amit este egy videó formájában nézhettünk meg. Élőben még lesz egy ráadás: szombaton a Színházak Éjszakáján élőben nyomják majd a Hírszínházat: héttől és fél tíztől Instant címmel négyszer 15 percben állítanak színpadra egy-egy aktuális hírt a Katona színpadán. A minielőadásokat Ascher Tamás, Dömötör András, Máté Gábor és Székely Kriszta rendezi majd. 

A Hírszínház a Katona és a Young  & Rubicam közös kezdeményezése volt a nagysikerű Gifszínház mintájára. A menekültválság közvetítését itt tudja követni. 

Rovatok