Index Vakbarát Hírportál

Kováts Adél a Radnóti Színház új igazgatója

2015. szeptember 30., szerda 13:33 | aznap frissítve

A József Attila Színház, a Centrál Színház és a Katona József Színház élén a jelenlegi igazgatók folytathatják munkájukat, a Radnóti Miklós Színház vezetői posztját pedig Kováts Adél nyerte el, írja az MTI.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén döntött a négy budapesti színház ügyvezető igazgatói pályázatának eredményéről. Kováts Adél igazgatói kinevezése mellett

A Radnóti Miklós Színházat 30 éve vezető Bálint András nem pályázott újra, sokan emlegették Rudolf Pétert lehetséges utódjának. A társulat vezető művésze, Kováts Adél mellett Anger Zsolt színész-rendező is pályázott az igazgatói posztra: ő egy XXI. századi, kulturális és szórakoztató műhelyet hozott létre a Radnótiból, mert az szerinte kissé már régimódi.

A jelenlegi ügyvezetők megbízatása 2016. január 31-én jár le. A nonprofit kft. formában működő ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2016. február 1-jétől 2021. január 31-ig tölthetik be a nyertesek. A színházak ügyvezető igazgatói posztjára a pályázati felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján július 30-án tették közzé.

A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.

Rovatok