Index Vakbarát Hírportál

Kis színpad, rossz hangosítás, drága jegyek - ez a magyar Grease

2015. október 17., szombat 12:10

Olvasónk és kollégánk is jelezte, hogy nem volt minden rendben a Grease – The No.1 Party Musical című szombati, budapesti rendezvénnyel. A színészek próbálták menteni a menthetőt, de nagyon sok probléma volt az előadással – írta olvasónk. Az előadás Facebook-eseményén többen leírták negatív véleményüket, azonban azokból mostanra többet töröltek.

„Nagyon sok mindennel probléma volt, kezdve ott hogy a Syma Csarnokba egy szintbe így beültetni 4000 embert nem szabadott volna. A legnagyobb probléma a hangosítással volt. Sokszor halk volt, ha nem a nézőtérrel szemben ültünk (a második felvonásra oda álltunk), olyan volt mintha a távolból egy pontforrásból jönne a zaj” – ­ írja olvasónk, Attila.

Az előadást hallgatók szerint színészek kihangosítása botrányos volt, "Ekanem Bálint gyakorlatilag egy akváriumból énekelt, de Vastag Csaba is annyira recsegett, hogy az első felvonás felénél már mikrofont adtak inkább a kezébe az addigi csíptetős mikrofon helyett, de ez sem segített". Olvasónk szerint a hangosítás annyira gyenge volt, hogy a büfés szöszmötölése is bezavart az előadásba. 

A Facebookon is többen jelezték, hogy az előadás méreteihez képest a színpad túl kicsi volt, amit a helyszínen készült képek is megerősítenek. „Volt két kivetítő, ahol kamerával mutatták a színpadot, de ez teljesen olyan hatású volt, mintha valakit most odaállítanak, hogy próbáld lekövetni az eseményt. Általában 3-8 másodperc volt, mire a kamerás megtalálta az éppen aktuálisan beszélő szereplőt, de ekkor is inkább távoliban mutatták, nagyjából ugyanolyan piciben láttuk a kivetítőn mint a saját helyünkről” ­– írja Attila.

Az is probléma volt, hogy senki nem koordinálta a tömeget, a földszinti mosdókban nagyon hosszú sor állt, a ruhatárnál összenyomorodott a tömeg. A jegyek 8-13 ezer forintba kerültek, ennyi így olvasóink szerint nem ért az előadás.

A hivatalos weboldalon semmilyen kapcsolati információ nincs, a szervezőket Facebookon kerestük, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

UPDATE: A szervezők részéről Horváth Csaba producer reagált megkeresésünkre. Érdemben nem válaszolt, csak elküldött egy összevágott videót a tegnapi rendezvényről, illetve meghívta újságírónkat a produkció veszprémi előadására. Amit természetesen nem fogadhatunk el, illetve nem túl releváns egy későbbi, más helyszínen rendezett előadás válaszként a tegnapival kapcsolatos problémákra, hiszen a jelzett problémák egy része a rossz helyszínválasztásból adódott olvasóink szerint. Mostanra egyébként a tegnapi bemutató Facebook-eseményét törölték, szóval az elégedetlen nézők panaszait már csak a fenti elmentett képek őrzik. Talán azért törölték a szervezők az esemény oldalát, mert cikkünk megjelenése után egyre több panaszos érkezett az oldalra, és olyan fényképeket töltöttek fel, illetve kommenteket írtak, amik nem vetettek jó fényt a rendezvényre.

Rovatok