Index Vakbarát Hírportál

Eladták a 168 Órát

2015. október 21., szerda 17:30

A Brit Média Befektetési Kft. szerdán többségi részesedést szerzett a 168 Óra közéleti hetilapot megjelentető Telegráf Kiadóban.

Megyeri András Jonatán, a Brit Média Befektetési Kft. ügyvezető igazgatója közleménye szerint a szerkesztőség munkáját továbbra is az alapító főszerkesztő, Mester Ákos irányítja. A Brit Média Befektetési Kft. pedig kötelezettséget vállal arra, hogy nem változik a lap politikai irányultsága, társadalmi érzékenysége, kritikus hangvétele. "Marad ami volt már a lap indulásakor, 25 évvel ezelőtt: polgári-értelmiségi hetilap" - írták.

Korábban ugyanez a társaság szállt be 40 millió forinttal a Klubrádióba is, amivel 5 százalék körüli tulajdonrészt szereztek. A Brit Médiát idén nyáron jegyezték be, 3 millió forint tőkével alapították. A vállalkozás fő tevékenységi köre a rádióműsor-szolgáltatás, de foglalkozhat napilapkiadással és médiareklámmal is. Kisebbségi tulajdonosa és ügyvezetője Megyeri András, a Bét Sálom zsinagóga vezetésének tagja. Többségi tulajdonosa pedig egy Belgiumban bejegyzett Brit Media Foundation.

Rovatok