Index Vakbarát Hírportál

MTVA: Nem lesz hírrádió a Kossuth

2016. január 16., szombat 14:47

A Kossuth Rádió nem lesz „hírrádió"

− írja az MTVA sajtóosztálya a Facebookon újságírói megkeresésekre reagálva. A megkeresések pedig azért történtek, mert a Válasz.hu pénteken megírta, hogy Március 15-étől hírrádióvá alakítják a Kossuth Rádiót, amit több lap is átvett, többek között mi is.

A lap úgy tudja, a változás hasonló lesz az M1 hírtévévé alakításához, amely éppen egy évvel korábban, 2015. március 15-én történt meg. Az 1,5 milliós hallgatottságú Kossuthról átviszik a magazinokat, és mindent, ami nem hírműsor, a 200 ezer ember által követett Bartók Rádióra. Azt, hogy az eddigi magazinok közül lesz-e olyan, amelyik nem kerül át a Bartókra, hanem marad a Kossuthon, illetve lesz-e olyan, amelyik megszűnik, egyelőre nincs semmi hír.

Az MTVA szombati közleményében azt írja: „A Kossuth Rádió teljesíti közszolgálati küldetését - a gyors, hiteles, pontos, pártatlan tájékoztatást, legyen szó közéletről, politikáról, kultúráról, diplomáciáról, sportról, vagy az élet bármely más területéről - klasszikus beszélő rádió, vegyes tematikával, változatos műsorkínálattal, mely percről percre aktualitásokkal, színes hiteles anyagokkal tölti meg műsorsávjait. A minőségi rádióadó a második leghallgatottabb rádió ma Magyarországon, naponta átlagosan közel 1,6 millió főt ér el. Mindezekből adódóan sem lenne indokolt a „drasztikus átalakítás” . Egyben jelezzük, mint ahogy eddig, úgy a jövőben is a közmédiában történő innovációkat - amint aktuálissá válnak - saját felületeinken kommunikáljuk."

Szóval senki ne találgasson, informálódjon, értesüljön, az MTVA majd szól időben, hogy mi lesz.

Rovatok