Index Vakbarát Hírportál

A Szimpla Kert a világ egyik legelképesztőbb bárja

2016. május 30., hétfő 13:15

Zsebkönyvben gyűjtötte össze a világ legjobb szórakozóhelyeit (alkoholt árusító egységeit) a Lonely Planet, az ötvenes listán pedig a budapesti Szimpla Kert is helyet kapott. A Szimplával kapcsolatban elmagyarázzák, hogy mit jelent az, hogy romkocsma, illetve az itt fellelhető művészeti kiállításokról és a Szimpla piacról is megemlékeznek, ahol mindenféle őstermelők és gasztrobloggerek kínálják portékáikat.

A piac egyébként négy éve, 2012 óta üzemel a Szimplában, indulásakor az Index is cikkezett róla. "A falak mentén, ahol máskor német gimnazisták ordítoznak, most házi birsalma lekvárok, aranysárga mézek, hatalmas sütőtökök várják, hogy hazavigyék őket. A félbe vágott Trabantban nem PR-menedzserek vihorásznak, hanem komoly fejjel autókázó ötévesek, az udvaron pedig nem a gimi egykori legnagyobb lúzere kap el, hanem a fűszeres kolbász illata" – írtuk cikkünkben.

A Szimpla Piacon egyébként már klip is forgott: a Tárkány Művek Krumpli boogie című dalához készült videó nálunk, egész pontosan az Urbanistán debutált. A Szimplát ugyanebben az évben (2013) a CNN is beválogatta a legjobb romkocsmák közé, sőt, az első ilyen egységként, ezzel kezdték a felsorolást.

A Kazinczy utcai turistacsalogató mellett a most megjelent Lonely Planet-kiadványban szerepel még például:

Rovatok