Index Vakbarát Hírportál

Integetőerkély vagy szopóroller az idei ARC-on

2016. május 31., kedd 14:20

Idén is lesz ARC, 16. alkalommal írják ki a pályázatot, „Neked hol jár az eszed?” címmel. Az alkotók teljes szabadságot kapnak, de tény, hogy minden évben erős a társadalomkritikus hangvétel, a kiírás is utal egyébként erre

„Neked hol jár az eszed? A felső tízezer, vagy az alsó tízmillió között? Az integetőerkélyen vagy a szopórolleren? A megtapsolt teljesítmények vagy az eltapsolt milliárdok között? A honosított bevándorló gazdagok vagy a hontalan migráns gyerekek között? Neked hol jár az eszed? A jövővel agyal, hogy merre legyen a haladás iránya, vagy a múltba réved, hogy mégis hogy juthattunk ennyire vissza az időben? Azon jár, hogy hogyan lehetne másokkal együtt a világ legjobb hazáját összehozni, vagy azon, hogy egyetlenegy épeszű gondolat se születhessen meg ezen a vidéken? Bárhol is jár az eszed, a legjobb, amit tehetsz, hogy megmutatod másoknak is – és megosztod az élményt az idei ARC pályázaton. Találd meg az eszed, pályázz és nyerj! Hajrá!”

Idén két ARC+ téma egészíti ki az főtémát. A „Sugárveszély vagy tavaszi szél?” téma gazdája az Energiaklub, akik arra kérik a pályázókat, hogy plakáton mutassák be Paks II visszásságát korunkban, az Energiaklub külön fődíjat is kioszt. A Magyar Szélenergia Ipari Társaság és a Greenpeace különdíjat is felajánlott.

A másik téma a MACIARC címmel a MACI - Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával és együttműködésével idén másodjára írta ki pályázatát az ARC magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára. : civilek szolgáltatják a plakát tartalmát, a kreatívok a formát.

A pályázatok leadási határideje: 2016. július 12.

Rovatok