Index Vakbarát Hírportál

Az Eb-szünet legjobb családi programja: Focikiállítás

2016. június 24., péntek 07:17

Az Európa-bajnokság idején egyébként is minden a fociról szól, de most, hogy a magyar válogatott is remekül szerepel, szerencsés helyzetben van a Millenáris foci relikviákat és a legjobb játékosokat bemutató kiállítása, mert a foci iránt korábban egyáltalán nem érdeklődő fiatal korosztályt is meg tudja szólítani. Az olasz gyűjtemény a második világháborútól napjainkig mutatja be a szerintük 90 legjobb labdarúgót.

Az ő személyes emléktárgyait, mezeiket, kesztyűiket, kupáikat nézheti meg a közönség és mindenről akár fényképet is készíthet. Sőt, a magyar verzióban kiállítják az Aranycsapat összes hozzáférhető relikviáját is, ennek része sok emlékplakett, kupa, de olyan érdekességek is itt vannak, mint Puskás az '52-es olimpia döntőjében hordott cipője vagy Buzánszky Jenő edzésnaplója.

Az olyan régebben visszavonult játékosok, mint Dunga, Krool, Kahn vagy Maldini relikviáit azok fogják igazán nagyra értékelni, akik látták őket a pályán játszani. A gyerekek is akkor tudják igazán átérezni a cipőknek és a kupáknak a jelentőségét, ha van valaki, aki mesél a legendás meccsekről és arról, hogy kik is voltak ezek a játékosok és miről voltak híresek. Ezért két Eb-meccs között ideális családi programot nyújthat a kiállítás.

A szervezők igyekeznek mindent megtenni, hogy a kiállítás interaktív legyen, ezért minden jegy mellé jár egy tablet, ahol mindenki összeállíthatja a csapatát a 90 játékosból, kiválaszthatja a mezüket és a végén virtuálisan mérheti fel mit is tud az általa összeállított szuper tizenegy.

A kiállítás június 22 és augusztus 22 között tekinthető meg, jegyet vásárolni ezen az oldalon keresztül lehet.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok