Index Vakbarát Hírportál

Remélem, megdöglesz!

2016. november 2., szerda 18:33

Egy román híroldalnál egy kolléga annyira lelazult szerdán, hogy egy Victor Pontáról, az egykori szocialista miniszterelnökről szóló hírt azzal a szöveggel osztott meg a híroldal Facebook-oldalán, hogy 

Remélem, megdöglesz, Victor Ponta

A News.ro Facebook-oldalán nem sokáig volt kint a megosztás, amint észrevették, hogy mi ment ki, levették a posztot, majd később jelezték: a kollégát, aki csinálta, azonnal hatállyal kirúgták.

A hír egyébként az volt, hogy Victor Ponta a jelenlegi miniszterelnök, Dacian Ciolos második keresztnevéről, a Julienről írt értekezést Facebook-oldalán. Ciolos a Vörös és fekete főhőse, Julien Sorel után kapta második nevét, Ponta pedig arról írt, hogy Sorel csaló és kétszínű volt, és börtönben végezte, írja a Transindex.ro. Egyébként érdemes ránézni Ponta eredeti Facebook-posztjára: annyi röhögő szmájlivan dúsította fel, hogy egy random 13 éves celeb adja a másikat.

A lap cikke szerint a dolog nem állt meg ott, hogy repült a túllazult munkatárs: az Interneten petíciót indítottak, követelve, hogy azonnal vegyék vissza az újságírót, aki nem tett mást, mint „egy teljes nemzet fájdalmának adott hangot", sőt...

FIGYELEM, BLACK MIRROR - SPOILER:

a Facebookon elterjedt a #spersacrapi, azaz a #dögöljmeg, vagy #remélemmegdöglesz hashtag, ami szinte ugyanaz, mint a Black MIrror sorozat legújabb szériájának utolsó részében. A Hated in the Nation című epizód ugyanis a Transindex.ro szerzője szerint (aki nálam is elspoilerezte ezzel, mivel csak az első részt láttam) „az online népharagra épít, a közösségi médiás lincshangulatra, és története szerint az a közutálatnak „örvendő” személyiség, akik nevét legtöbbször twittelik ki a #DeathTo (halál rá) hashtag kíséretében, még aznap meghal" - írja.

Rovatok