Index Vakbarát Hírportál

Több mint 5 millió euróért árvereztek el 13 Bugatti szobrot

2016. november 22., kedd 23:27

Több mint ötmillió euróért (1,545 milliárd forint) kelt el a híres olasz szobrász  RembrandtBugatti 13 bronzszobra egy keddi párizsi árverésén - írja az MTI. A műalkotások többségét Alain Delon színész gyűjteményéből adták el.

Az aukción 17 Bugatti-szobrot kínálta eladásra, 13 vevő talált gazdára, ebből tíz került ki a Delon-gyűjteményből.   A legmagasabb összeget, 962 ezer eurót egy 1906-ban készült, hógolyóval játszó párducot ábrázoló szoborért kínáltak, ez nem a Delon-gyűjteményből került ki. 

A színész szobrai közül egy állatszobor, az 1913-ban készült, leopárdokat ábrázoló alkotás kelt el a legmagasabb, 902 ezer euró áron, egy fiatal lányt ábrázoló szoborért 872 ezer eurót fizettek.

A francia színész mindig is csodálta Bugatti munkáit, az olasz művész tragikus sorsa mélyen megérintette. Bugatti az első világháború borzalmainak hatására 1916-ban, 31 évesen öngyilkos lett. Ettore Bugatti autótervező testvére elsősorban állatszobrairól ismert.

A 81 éves filmsztár festményeket, drága borokat, órákat és Ferrariját is értékesítette már árverésen. Egy interjújában azt mondta, inkább pénzt hagy négy gyermekére, mint egyéb vagyontárgyakat.

Rovatok