Index Vakbarát Hírportál

A Cinema City még tárgyal a MOM Parkkal a moziról

2017. január 3., kedd 11:46

A Cinema City nem vonul ki Magyarországról, továbbra is maximális szolgáltatást nyújt a nézőknek - mondta kedden Buda Andrea marketing és PR-igazgató.

Az MTI azt követően kereste a céget, hogy az Index hétfőn megírta: a MOM Park pláza elveszi az üzemeltetési jogot a Cinema Citytől, és átadja egy másik cégnek, amely még csak most jön be Magyarországra.

Buda Andrea az MTI-nek most kiemelte: a MOM Park Bevásárlóközpontban, illetve a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban a mozik üzemeltetése a két cég közötti határozott idejű szerződés alapján történik, illetve történt, mivel a Mammutban tavaly októberben lejárt szerződést nem hosszabbították meg. A MOM-mal hónapok óta folynak a tárgyalások, és Buda Andrea hangsúlyozta, hogy azok még nem zárultak le.

Az Index kérdésére azt is elmondta, furcsállják, hogy a MOM Park üzemeltetői tegnap este 10-kor egy sajtóközleményben azt írták, hogy már megvan a mozi új üzemeltetője, miközben a két cég közötti tárgyalások még nem értek véget. Arra a kérdésre, hogy van-e információjuk az új üzemeltető kilétéről azt felelte, hogy piaci pletykákat nem kívánnak kommentálni, de a cég szívesen látja konkurenciát:

A Cinema City egy 87 éves, Magyarországon 20 éve működő cég, ami Európában a második legnagyobb. Nagyon szívesen vennénk, ha a magyar piacon, a többihez hasonlóan is lenne egy erős ellenfelünk - ebből a szempontból Magyarország különleges helyzetben van, hiszen itthon nincs konkurenciánk.  

A marketingigazgató szerint a Magyarországon idén 20. éve működő Cinema City a WestEnd és Campona teljes felújítása után további beruházásokat hajt végre, Győrben új 4DX mozit ad át, és több multiplexet az idén részlegesen vagy teljesen felújítanak.

A kelet-közép-európai régióban a Cinema City mozikat üzemeltető I.T. Magyar Cinema Kft. Magyarországon 19 mozit üzemeltet, amiben még benne van a MOM üzletközpontban működő is. Az Index felidézte, hogy a Mammut a Cinema City tavalyi bezárásakor azt állította, hogy december közepén új üzemeltetővel újra nyitnak, ám ez eddig nem történt meg.

Az MTI megkereste a MOM üzemeltetőit is, nekik a cég ugyanazt válaszolta, amely a tegnapi közleményükben is szerepelt: továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy 2017. január 23-áig működik a Cinema City, utána viszont új üzemeltető veszi át a mozit.

Rovatok